Nieuwe film en dvd van de week (20)

Door De Redactie
Tom Hanks is terug als professor Robert Langdon in een film die beter is dan de Da Vinci Code. En Angelina Jolie kroop in de huid van een moeder die haar zoon kwijtspeelde en de verkeerde terugkrijgt.

Film: Da Vinci Code krijgt Romeins staartje…

Robert Langdon is terug! De held uit de Da Vinci Code komt opnieuw terecht in een bloedstollend avontuur, gebaseerd op een bestseller van Dan Brown –Het Bernini Mysterie. Langdon (Tom Hanks) stuit op bewijzen van een eeuwenoud geheim genootschap dat de Kerk wil vernietigen en daar zelfs een moord voor over heeft. Als onder het Vaticaan een bom wordt ontdekt, moeten Langdon en een fraaie maar mysterieuze Italiaanse wetenschapster Vittoria in een race tegen de klok alle mysteries rond de geheime organisatie oplossen. Dat leidt hen dwars door Rome, langs de monumenten van beeldhouwer Bernini, die door de stad verspreid staan. Boek én film zijn beter dan de Da Vinci Code, dus een aobsoluter aanrader!

Angels and Demons van Ron Howard ****

DVD: De verloren zoon

Christine Collins (Angelina Jolie) wordt helemaal gek wanneer haar zoontje zomaar in het niets verdwijnt. Na een helse zoektocht van vijf maanden beweert de politie haar zoon teruggevonden te hebben. Christine heeft al snel door dat dit niet haar zoon is. Vastbesloten de waarheid te achterhalen, begint ze een eigen onderzoek en legt ze een netwerk van corruptie bloot. Angelina Jolie ging diep om zich in te leven in dit waar gebeurde verhaal en werd dan ook genomindeerd voor de Oscar van beste actrice. De film werd fantastisch geregiseerd door Clint Eastwood, naar een prachtig scenario. Een aanrader!

Changeling van Clint Eastwood. ****
Bekijk de trailer

Partner Content