Nieuwe film en dvd van de week (36)

Door De Redactie
Jessica Biel en Colin Firth keren terug naar de late jaren twintig in 'Easy Virtue' en Disney brengt vier klassiekers opnieuw uit!

Ideale schoondochter, of niet?

In de late jaren twintig wordt John Whittaker, een jonge Engelsman stapelverliefd op de sexy, glamoureuze Amerikaanse Larita (Jessica Biel, oftewel mevrouw Justin Timberlake). De twee besluiten al snel om te trouwen. Maar dat is niet naar de zin van Whittakers moeder (een heerlijke Kristin Scott Thomas). Zij heeft werkelijk een hekel aan haar nieuwe schoondochter. Vaderlief (Colin Firth) daarentegen, die al een tijdje ongelukkig is in zijn huwelijk, leeft helemaal op met de komst van Larita… Leuke film van de makers van de veel bekroonde film “Priscilla, Queen of the Desert”.

Easy Virtue (Stephan Elliott) ***

Disney facelift

Disney brengt een Special Edition uit van enkele klassiekers en dat betekent een betere kwaliteit en massa’s extra’s op de dvd’s. Film nummer één die onder handen genomen werd, is Mary Poppins. In deze prent uit 1964 krijgen Jane en Michael een kinderjuffrouw die hun leven meer kleur moet geven. En reken maar dat dat lukt. Ook Oliver & Co werd herwerkt en tovert nog meer actie, trouw, moed en vriendschap op het scherm. Verder kreeg ook Peter & De Draak een opknapbeurt. Een film boordevol magie! Tot slot is er een vernieuwde versie van Heksen en Bezemstelen op de markt. Deze mix van live-action en animatie werd in 1977 laaiend enthousiast onthaald en zal ook nu weer de nodige kinderhartjes veroveren. Keuze genoeg dus…

Mary Poppins (Robert Stevenson) ****
Oliver & Co (George Scribner) **
Peter & De Draak (Don Chaffey) **
Heksen & Bezemstelen (Robert Stevenson) ***

Partner Content