Nieuwe film en dvd van de week (44)

Door De Redactie
In de bioscoop kan je kiezen tussen Contagion (een thriller) en The Future (een sprookje). Op dvd zitten Pierce Brosnan en Susan Sarandon behoorlijk in de put wanneer hun zoon om het leven komt in The Greatest.

Nieuwe films

In ‘Contagion’, verspreidt een dodelijk virus zich razendsnel over de wereld. Het resultaat is een indrukwekkende rampenfilm met een straffe cast. Want wat dacht u van Gwyneth Paltrow als ‘patiënt zero’ (oftwel de eerste die het virus oploopt), Matt Damon als haar man, Jude Law als louche internetjournalist en Kate Winslet als epidemie-experte? Van de regisseur van ‘Erin Brockovich’ en de ‘Oceans’-films.

Contagion (Steven Soderbergh)

‘The Future’ is dan weer een teder en ontroerend sprookje. Het gaat over een koppel dat een katje adopteert en opeens beseft dat daarmee hun vrijheid voorgoed verdwijnt. Daarom willen ze nog een maand lang helemaal hun zin doen, tot de nieuwe bewoner zijn intrede maakt. Alleen is de vraag, wat? Mooie, magisch-realistische film over een koppel dat zichzelf en het leven in vraag stelt. Met een sprekende kat, een maan die relatie-advies geeft en het hoofdpersonage dat de tijd kan stil laten staan.

The Future (Miranda July)

Nieuwe dvd

Het noodlot

Voor wie graag een traantje wegpinkt voor de televisie is ‘The Greatest’ ideaal materiaal. Het leven lijkt Bennett (Aaron Johnson) toe te lachen wanneer hij eindelijk de moed bijeen raapt om de liefde van z’n leven aan te spreken. De twee beleven een fantastische tijd, maar kort daarna slaat het noodlot toe wanneer Bennett omkomt in een auto-ongeluk. De vader (Pierce Brosnan) en moeder (Susan Sarandon) van de jongen hebben immens veel verdriet en krijgen het moeilijk om hun leven verder te zetten. En dan staat de vriendin van hun zoon plots aan de deur met de boodschap dat ze zwanger is…

The Greatest (Shana Feste)

Partner Content