Nieuwe film en dvd van de week

Door De Redactie
Deze week kunnen we Code 37 - de film in de bioscoop gaan bewonderen. Op dvd is er Schellebelle 1919, het unieke idee van acteur en regisseur Johan Heldenbergh.

Nieuwe film

Wie actrice Veerle Baetens nog altijd associeert met het lelijke eendje uit de telenovelle Sara, haast zich maar beter naar de cinema voor Code 37 – De Film. Met haar vertolking van Hannah Maes, chef van de Gentse zedenrecherche, zet ze haar succescarrière verder. Dat ‘Code 37’ een verwijzing is naar het codenummer dat gebruikt wordt voor zedendelicten, is wellicht oud nieuws voor de fervente kijkers van de gelijknamige tv-reeks. In dit verhaal duiken Hannah en haar collega’s onder in de louche wereld van de jongeren- prostitutie. Hachelijk koorddansen tussen werk en privé voor Hannah, die tegelijkertijd haar tanden zet in het ontrafelen van haar eigen familiegeheimen. Een ijzersterke plot, topcast en meeslepende deuntjes van de Belgische band Intergalactic Lovers: honderd minutens kijkplezier gegarandeerd.

Code 37 – de film (Jakob Verbruggen)

Nieuwe dvd

Je hoorde er wellicht al over, over dit unieke idee van acteur en regisseur Johan Heldenbergh. Voor één keertje mochten bekende acteurs enkel figureren en kregen mensen zoals u en ik de hoofdrollen in dit grootschalige project. ‘Schellebelle 1919’ gaat over de 16-jarige Coralie die tijdens de Eerste Wereldoorlog 25 oorlogswezen in huis opneemt, maar langs alle kanten belaagd wordt. Wanneer verschillende mensen het op de boerderij van haar familie gemunt hebben, verdedigen zij zich met alle mogelijke middelen. De inwoners van Schellebelle realiseerden deze film met veel bravoure en doorzettingsvermogen, en dat resulteerde in deze hartverwarmende prent doorspekt met humor en emotie.

Schellebelle 1919 (Johan Heldenbergh en Kenneth Taylor)

Partner Content