Nieuwe film en dvd – week 4

Door De Redactie

Tom Hanks en Julia Roberts vallen elkaar in de armen in het romantische Larry Crowne. Kristin Scott Thomas en Ethan Hawke ontdekken dan weer hun duistere krachten op het witte doek.

Nieuwe film

Kristin Scott Thomas, de ster uit ‘The English Patient’ en ‘Four Weddings and a Funeral’ is terug met een gloednieuwe prent: ‘The Woman in the Fifth’. Een onderhuidse thriller
over een schrijver/docent (Ethan Hawke) die door een slippertje met een studente alles verliest: zijn baan, zijn vrouw en zijn dochter. Hij besluit naar Parijs te vluchten waar hij de mysterieuze Hongaarse weduwe Magrit (Kristin Scott Thomas) ontmoet. De twee beginnen een passionele relatie, maar net dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Wie is Magrit eigenlijk? Wat doet ze voor werk? En waarom mag hij haar alleen na 16 uur
ontmoeten? Algauw blijkt een donkere kracht zijn leven over te nemen… Nagelbijtend spannend, met een niet zo evident, maar wel ijzersterk filmkoppel.

The woman in the fifth (Pawel Pawlikowski)

Nieuwe dvd

Tom Hanks én Julia Roberts, beiden jarenlang de beste acteurs van hun generatie, belanden nu in elkaars armen in deze romantische komedie. Hanks speelt Larry Crowne, een gewone man van middelbare leeftijd die opeens ontslagen wordt. Na jaren vol toewijding aan zijn baas en job, valt hij van het ene op het andere moment in een zwart gat. Tot hij beseft dat dit de uitgelezen kans is om terug te keren naar de universiteit.
En daar komt hij in de klas van de knappe professor Mercedes Tainot (Roberts) terecht. Verwacht geen spetterend vuurwerk tussen de twee, maar wel een heerlijk charmant liefdesverhaal!


Larry Crowne (Tom Hanks)

Partner Content