Nieuwe film en dvd’s van de week

Door De Redactie
Deze week kan je in de bioscoop gaan kijken naar hoe Facebook ontstaan is en hoe de oprichter door het leven gaat. Op dvd veel intriges én vrienschap!

Nieuwe film

Facebook, the movie

Je bent voor of tegen, maar het laat niemand onberoerd: Facebook, het vriendennetwerk op internet waar je nieuwtjes, roddels en vakantiekiekjes kunt posten. Het verhaal achter Facebook is minder fraai, zo blijkt in de nieuwe film ‘The Social Network’. Oprichter Mark Zuckerberg wordt er afgeschilderd als een asociale, hebzuchtige computernerd die zijn vrienden verraadt, ideeën steelt en tot op vandaag in verschillende rechtszaken is verwikkeld. Smeuïge details waar het Amerikaanse publiek van smult, want de film kwam er binnen op de eerste plaats. Een slimme, intrigerende prent.

The Social Network (David Fincher)

Nieuwe dvd’s

Geheimen en intriges

Sinds kort is de veelbesproken laatste film van Roman Polanski er als dvd. De regisseur kreeg tijdens de opnames van deze prent huisarrest en werkte de film af in gevangenschap. Deze historie doet echter niets af aan de kwaliteit van ‘The Ghost Writer’. Ewan McGregor is een succesvolle ghostwriter die de memoires van de Britse premier (Pierce Brosnan) mag neerschrijven. Detail: de vorige ghostwriter kwam in duistere omstandigheden om het leven. Politieke thriller met intelligente intriges en knap acteerwerk.

The Ghost Writer (Roman Polanski)

Vriendenverhaal

Daniel (Pablo Pineda) weet als eerste Europese man met het syndroom van Down af te studeren aan de universiteit. Op zijn eerste werkdag ontmoet hij Laura (Lola Dueñas), een aparte vrouw die eigenlijk nergens thuishoort. Er ontstaat al snel een bijzondere vriendschap tussen de twee, wat natuurlijk afkeuring wekt bij vrienden en collega’s. Toch blijven ze ervoor gaan en ontdekken ze een band die uniek is. Maar wat als Daniel verliefd wordt op Laura? Een sterk, ingetogen maar humoristisch drama over pure vriendschap…

Yo, También (Antonio Naharro)

Partner Content