Nieuwe film en dvd’s van deze week (37)

Door De Redactie
De bioscoop staat deze week onder hoogspanning dankzij Lost Persons Area en op dvd zijn het de Jonas Brothers en Igor die het beste van zichzelf geven.

Nieuwe film

Hoogspanning

Bettina en Marcus wonen geïsoleerd in een kantine tussen rijen pylonen, omdat Marcus een eigen bedrijfje wil opstarten dat het onderhoud van hoogspanningslijnen verzorgt. Bettina doet de kantine voor de arbeiders, maar droomt van een beter leven voor zichzelf, Marcus en hun dochtertje Tessa. De komst van een Hongaarse ingenieur haalt hun leven drastisch overhoop. Filmdebuut van documentairemaakster Caroline Strubbe. Op het filmfestival van Cannes in mei kreeg ze alvast een prijs voor het scenario.

Lost Persons Area (Caroline Strubbe) ***

Nieuwe dvd’s

Knapperds!

Als je een (klein)dochter hebt, zal je ontwijfeld al gehoord hebben van de Jonas Brothers. Kevin, Joe en Nick zijn drie (knappe en jonge) broers die het de laatste maanden aan het maken zijn. In deze film zie je ze live aan het werk tijdens hun “Burning Up” concerttour én krijg je beelden uit hun privéleven. Voor échte fans is er exclusief bonusmateriaal, waaronder nooit eerder vertoonde optredens en een speciaal voor deze dvd geschreven song. Bovendien is de blu-ray versie voorzien van speciale brillen, waardoor je de knappers ook in 3D kan bekijken.

Jonas Brothers The Concert Experience Extended Movie (**)

Het anti-monster

Igor is het hulpje van een geniale uitvinder die alleen slechte monsters maakt. Igor droomt ervan om zelf het engste monster ooit te maken. Door een ongeval krijgt hij al snel de kans van zijn leven en samen met Brein (een stel hersens op sterk water) en Schilfer (een chagrijning konijn) gaat hij de uitdaging aan. Ze slagen erin om Eva te maken, maar die blijft allesbehalve angstaanjagend. Virtueel knap, maar inhoudelijk niet echt een hoogvlieger.

Igor **

Partner Content