Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nieuwe films en dvd van de week (05)

Door De Redactie
Kus nooit een kikker! Dat is de bioscooples die we deze week kunnen trekken!

Nieuwe films

Kus nooit een kikker

Tiana droomt ervan een eigen restaurant te beginnen. Wanneer een kikker haar grote droom wil waarmaken in ruil voor een kus, twijfelt ze niet. Helaas krijgt ze geen restaurant, maar verandert ze zelf in een kikker! Zo begint een knotsgekke zoektocht naar een voodoopriesteres die de betovering ongedaan kan maken… Met deze film keert Walt Disney terug naar de klassieke, handgetekende animatie. Heerlijk nostalgisch én verfrissend dankzij de stoere Afro-Amerikaanse prinses in de hoofdrol.

The Princess and the Frog (Ron Clements en John Musker) ****

Super, Serge!

Na Edith Piaf krijgt nu ook Serge Gainsbourg zijn eigen biografische film. Terecht, de zanger is een van de grootste artiesten van de Franse muziek. We zien Gainsbourg als klein joods jongetje in het door nazi’s bezette Parijs, we beleven mee zijn weg naar de top, en het hoogtepunt van zijn carrière in de jaren ’70, wanneer hij zijn tijd verdeelt tussen zingen, liedjesteksten schrijven en het bed delen met grote sterren als Brigitte Bardot
en Jane Birkin. Maar ook zijn gevecht tegen de drank en zijn zoektocht naar een nieuwe muziekstijl komen aan bod. Voor fans én niet-fans!

Gainsbourg, Vie Héroïque (Joan Sfar) ***

Nieuwe dvd

Lachen met je midlife

Pippa Lee lijkt haar leventje na een zeer zware jeugd toch voor elkaar te hebben. Ze is gevallen voor de veel oudere Herb, kreeg een tweeling en is geliefd in de buurt. Maar alles raakt op losse schroeven wanneer Herb z’n geluk elders gaat beproeven én Pippa in contact komt met Chris, de
zoon van de buren. Keanu Reeves en Robin Wright Penn zijn overtuigend en de flashbacks zijn bij momenten bijzonder grappig. Leuke vrouwenfilm!

The Private Lives of Pippa Lee (Rebecca Miller)