Nieuwe films en dvd van de week (41)

Door De Redactie
In de bioscoop kan je deze week terecht voor heel wat actie en humor dankzij The Three Musketeers en Johnny English Reborn. Op dvd kan je dan weer schaterlachen met de grappen en grollen van Frits en Freddy. Of dramatiek beleven in Le Gamin au Vélo.

 

Nieuwe films

Deze week héél wat actie met een vervolg op Johnny English Reborn én een remake van de drie musketiers. In “Johnny English Reborn” kruipt Rowan Atkinson weer in de huid van de stuntelige geheim agent. Deze keer moet hij een groep sluipmoordenaars tegenhouden die de Chinese premier proberen te vermoorden. Weer een fijne prent van de mislukte James Bond.

Johnny English Reborn (Oliver Parker)

Liever échte helden? Ga dan kijken naar “The Three Musketeers”. Het klassieke verhaal werd in een spectaculair 3D-jasje gestoken. De plot blijft dezelfde: de jonge d’Artagnan moet samen met de drie musketiers kardinaal Richelieu, een knappe dubbelagente en haar gemene handlanger tegenhouden die de Franse koning willen onttronen en Europa willen veroveren. Met onder andere Orlando Bloom en Milla Jovovich. Knap!

The Three Musketeers (Paul W.S. Anderson)

Nieuwe dvd

Dartel duo

Toen wij maanden geleden de trailer van deze Vlaamse komedie zagen, lagen we al in een deuk. Wanneer Frits (Peter Van den Begin) en Freddy (Tom Van Dyck) zich voordoen als bijbelverkopers en aanbellen bij gangster Carlo Mus (Wim Opbrouck) wordt hun leven overhoop gegooid. “Frits en Freddy”, dat is: scherpe dialogen, een absurde wisselwerking tussen Van den Begin en Van Dyck én knappe bijrollen van Tania Kloek en Lucas Van den Eynde.

Frits en Freddy (Guy Goossens)

Een sprankeltje hoop

De gebroeders Dardenne leveren opnieuw een ontroerend en hoopvol verhaal af met “Le gamin au vélo”. Cyril is bijna 12 en wil heel graag zijn vader terugvinden die hem in een tehuis stopte. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij Samantha die hem even in huis neemt. Stilaan komt het besef bij Cyril dat Samantha echt om hem geeft… Een pure film die iedereen gezien moet hebben.

Le gaming au vélo (Jean-Pierre en Luc Dardenne)

Partner Content