Nieuwe films en dvd van de week (week 49)

Door De Redactie
Deze week spelen Johnny Depp en Angelina Jolie samen de pannen van het dak in de bioscoop, wordt er een gezelschap uitgemoord in een lift en komen vampieren je opzoeken op dvd.

Nieuwe films

Geen douche-scène!

Een film met in de hoofdrollen twee van de meest sexy Hollywoodsterren. Dat is ‘The Tourist’ met Johnny Depp en Angelina Jolie. Depp speelt een Amerikaanse toerist die op vakantie een romance begint met de bloedmooie Elise (Jolie). Maar ze heeft een verborgen agenda en sleurt hem mee in een dodelijk kat-en-muisspel. Dat de chemie tussen de twee onweerstaanbaar is, is ook Vanessa Paradis niet ontgaan. Op aandrang van mevrouw Depp werd de geplande douchescène dan ook geschrapt. Ze was té bang voor een vervolg op Mr & Mrs Smith (tijdens die opnames ging Angelina ervandoor met Jennifer Aniston’s man Brad Pitt). Maar zelfs zonder de sexy scène is dit een snelle thriller, en alles speelt zich af in het romantische Venetië en Parijs.

The Tourist (Florian Henckel von Donnersmarck)

Hoger lager-horror

Liften zijn wel vaker een geliefd filmdecor. In romantische prenten worden de hoofdpersonages er verliefd, in actiefilms worden ze er gered door de held. In de horrorfilm ‘The Devil’ gaan ze nog een stapje verder. Want daarin komen vijf mensen niet alleen vast te zitten in een lift, maar blijkt een van hen de duivel te zijn. Maar wie? IJzingwekkende en claustrofobische whodunit, geschreven door M. Night Shyamalan, de regisseur van o.a. ‘The Sixth Sense’, ‘The Village’ en ‘Unbreakable’. Voor kijkers met stalen zenuwen, want de onderhuidse spanning is soms ondraaglijk.

Devil (John erick en Drew Dowdle)

Nieuwe dvd

Vlijmscherp

In dit 3e deel van de overbekende ‘The Twilight Saga’ worden de Wolfpack en de Cullenspack gedwongen tot een samenwerking door de komst van het nieuwe vampierenleger the New Borns. En ondertussen vechten Jacob (Taylor Lautner) en Edward (Robert Pattinson) nog steeds om het hart van Bella (Kristen Stewart). ‘The Twilight Saga: Eclipse’ barst van de actiescènes, spectaculaire beelden én scherpe dialogen tussen de hoofdrolspelers. Oh ja, voor diehard-fans is er nu ook de Twilight boxverpakking waarin je een Special Edition terugvindt van ‘Twilight’, ‘New Moon’ én ‘Eclipse’.

The Twilight Saga: eclipse (David Slade)

Partner Content