Nieuwe films van de week (21)

Door De Redactie
Ben Stiller krijgt opnieuw de opdracht om een museum met uitzonderlijk veel nachtactiviteiten onder controle te houden. Madonna brengt een aangrijpende docu over de aids-weesjes uit Malawi en Ron Howard brengt ons een politiek steekspel met president Nixon in de hoofdrol.

Nieuw in de bioscoop: Night at the museum 2

In ‘Night at the museum 2’ komen de museumstukken weer tot leven. Alleen gaat het deze keer om de 136 miljoen voorwerpen van ‘s werelds grootste museumcomplex: het Smithsonian Museum in Washington. Hoofdpersonage Lary (Ben Stiller) die net een job als nachtwaker in dit museum heeft aangenomen, heeft zijn handen dan ook meer dan vol. Zo ontmoet hij allerlei figuren uit de Amerikaanse geschiedenis, maar moet hij het ook opnemen tegen de 3.000 jaar oude farao Kahmunrah en zijn handlangers Napoleon, Al Capone en Iwan de Verschrikkelijke…

Een leuke opvolger van de kaskraker uit 2006, met een nog altijd even hilarische Ben Stiller!

Night at the museum 2: Battle of the Smithsonian van Shawn Levy * * *

Bekijk de trailer:

Nieuw op dvd

Madonna in de bres

Dat popster Madonna een groot hart heeft voor kindjes uit Malawi weten we al wel. Ze adopteerde er niet alleen een jongetje, ze liet er ook een aangrijpende documentaire draaien over aids-weesjes. Madonna is erin geslaagd om ex-president Clinton en aartsbisschop Desmond Tutu voor de camera te halen en hen hun mening omtrent deze problematiek te ontlokken. Een bikkelharde kijk op de realiteit in Malawi.

I Am because we are van Nathan Rissman * * *

Bekijk de trailer

Politiek steekspel

President Nixon (Frank Langella) probeert zijn besmeurde imago op te poetsen door in te stemmen met een interview met de frivole tv-figuur David Frost (Michael Sheen). Nixon gaat ervan uit dat hij Frost de baas zal kunnen, maar deze wil snel naam maken en legt de president het vuur aan de schenen. Hun mentale strijd tijdens het interview zal de politieke wereld voorgoed veranderen. Een sterke politieke film van de hand van Ron Howard (The Da Vinci Code, Apollo 13), die steunt op twee sterke hoordacteurs en een verhaal over waarheid, geheimen en leugens!

Frost/Nixon van Ron Howard * * *

Bekijk de trailer

Partner Content