Nieuwe PlayStation-controller zorgt voor fun

Door De Redactie
Speel jij het liefst op de Nintendo Wii omdat je met die handige controller veel makkelijker overweg kan dan met een klassieke controller? Maar kiest je partner resoluut voor de PlayStation 3 omdat de games daarop grafisch veel sterker zijn? Wel, dan kunnen jullie vanaf nu gezamenlijk aan de slag want PlayStation brengt een nieuwe controller uit die je bewegingen perfect registreert.

De PlayStation Move-bewegingscontroller zorgt ervoor dat je lichaamsbewegingen perfect gedetecteerd worden waardoor je op die manier je games tot een goed einde kan brengen.  De controller kan perfect met één hand bestuurd worden en is ontwikkeld om de gameplay-opties die de games nog verder uit te breiden. Pluspunt aan dit systeem ten opzichte van de Wii: een cameraatje zorgt ervoor dat jij als gamer gefilmd wordt waarna die beelden op het televisiescherm tevoorschijn komen. In bepaalde games zie je jezelf dus echt aan het werk en speel je niet langer met een character dat je even voordien had aangemaakt.

Wij konden de Move-controller alvast even uittesten op twee games:

De Start the Party-game bestaat uit verschillende mini-games die vooral de bedoeling hebben om gewoon veel plezier te maken op de PlayStation. De spelletjes gaan van vliegen meppen over grappige ventjes redden van aanstormende dino’s en nog veel meer. Het fijne aan deze games in combinatie met de Move is het feit dat je bijvoorbeeld jezelf aan het werk ziet op de televisie terwijl je een vliegenmepper in de hand hebt. Of je stuurt met de nieuwe controller een helikoptertje aan waarmee je mensen moet oppikken en droppen op een andere plek.

Met het Sport Champions-game kan je jezelf dan weer helemaal uitleven in allerlei kleine sportsgames en kan je bijvoorbeeld een stoer gevecht aan gaan waarbij je Move controller op het scherm een echt zwaard wordt. Verder kan je er ook aan de slag met een frisbee, vollybal, petanqueballen en pijl en boog.

De PlayStation Move bezorgde ons én ons proefkonijn van 4 jaar alvast veel fun. Wij vonden voor de party-games fijn, de kleine gamer vond het vooral stoer dat hij met het zwaard “de ridder” te lijf kon gaan. Dus op dit vlak scoort de Move goed! Enkel bij het installeren liep het even mis. Op het moment dat we de controller wilden uittesten bleek onze living té licht door de fel schijnende zon waardoor we het nieuwe toestel niet konden uittesten. Overdag kan je met deze Move controller dus maar gaan gamen in een kamer die niet al te veel zonlicht binnenlaat.

PlayStation Move – vanaf 15 september verkrijgbaar

Partner Content