Nieuwe Sinterklaasserie op televisie!

Door De Redactie
De dagen worden korter en kouder, de winterjassen worden weer van zolder gehaalt en de winkels worden stilaan gevuld met chocola, pepernoten en speculaas. Tijd om Sinterklaas binnenkort weer in de schijnwerpers te plaatsen.

Het spannende Sinterklaasverhaal Slot Marsepeinstein is een gloednieuwe serie van Studio 100 en kinderzender Nickelodeon en zal vanaf 2 november gedurende 5 weken lang te zien zijn op Nickelodeon.

De serie

Jonas’ opa is de klokkenmaker van Sinterklaas, maar niemand is hiervan op de hoogte. Als opa op een dag naar het kasteel van Sinterklaas gaat om de grote pakjesavond-aftelklok na te kijkne, kan hij de nieuwsgierige Jonas maar moeilijk afschudden. Op het moment dat Jonas zijn opa in het bos door een magische poort ziet stappen, gaat zijn spionnenhart sneller kloppen en volgt hij hem stiekem. Zo belandt Jonas in het kasteel van Sinterklaas

Door de gezellige drukte in het kasteel merkt niemand de donkere schim op, die met de hulp van een handlanger in het kasteel de kelder is binnengedrongen. Het is Ferdinand de 1001ste, de achterachterachternogwatachterkleinzoon van graaf Ferdinand 1, die lang geleden heer was van het kasteel en met ijzeren hand over zijn volk regeerde. Totdat Sinterklaas op het toneel verscheen en hem verjoeg.

En nu verzint Ferdinand de 1001ste op wraak!

Slot Marsepeinstein: vanaf maandag 2 november iedere schooldag om 7.30u op Nickelodeon (herhaling om 17u).

Partner Content