Oei oei, Geronimo zit in de knoei

Door De Redactie
Geronimo Stilton zat aan zijn bureau om z'n 41e boek neer te pennen maar plots kwam zijn neefje Benjamin binnen: het sneeuwt! Tijd voor sneeuwpret dus!

Stilton huurt een chalet. Voor 10 personen, maar toch is er plek te weinig. Gelukkig is er nog een (oud) stapelbed. Al snel komt het tot een herkenbare discussie over ‘wie bovenaan mag’. Stilton staat ‘s ochtends als laatste op en -alweer herkenbaar in vakantiehuisjes- het water onder de douche is intussen koud, er is geen droge handdoek meer én de koelkast is al helemaal leeg. De anderen hebben alles opgesmuld. Niet getreurd, tijd voor wat skipret. Kiezen ze de skilift, de stoeltjeslift of kabelbaan?

In het boek leer je alles over de regels op de skipiste én wat er gebeurt als je onvoorzichtig bent. Want, je raadt het al, Stilton valt en belandt in het ziekenhuis. Hij toont je het hele ziekenhuis en legt uit welke dokter wat precies doet. Iedereen komt op bezoek en aan het einde van het verhaal is er een heus feest!

Wat vindt ons proeflezertje van 8 jaar zo leuk aan de Stilton-boeken?

“Ik vind ze tof omdat er zoveel mooie gekleurde en versierde letters instaan. In elk boek beleeft Stilton een ander avontuur. Soms is het iets met piraten, soms met voetballen of soms is het in de jungle. De prenten zijn ook heel leuk. Maar naar de uitleg bij die prenten kijk ik niet altijd. Soms vind ik die een beetje moeilijk.”

 

Geronimo Stilton – Oei oei, ik zit in de knoei
Baeckens Books – uitgeverij Bakermat, Fantoom, Zirkoon & Usborne
ISBN 9789054616870
Adviesprijs: 9,95 euro

Te koop bij www.baeckens.be

Partner Content