Om bij weg te dromen: drie mythische fietstochten wereldwijd

Door De Redactie

Eén van de mooiste periodes van het jaar is aangebroken: mensen halen hun stalen ros uit de berging of garage en maken de eerste voorzichtige fietstochten in de buurt. Op onze bucket list? Deze drie mythische fietstochten! 

Vier jij graag actief vakantie en vind je fietsen ontspannend? Waarom jouw vakantieplannen dan niet afstemmen op één van de honderden onvergetelijke fietstochten op alle continenten? Wij selecteerden 3 must-bike fietstochten uit het boek ‘Mythische fietstochten in de wereld’ van Lonely Planet.

  1. Het einde van de wereld – Patagonië

Spreekt fietsen tussen wilde paarden op de pampas, koningspinguïns en open uitgestrektheid waar je gedachten vrij kan laten jou aan? Een fietstocht tot het einde van Patagonië staat dan op je lijf geschreven. Deze onherbergzame tocht van 1.150 km is een uitdaging voor je lichaam, maar een verzekerde verrijking voor je geest. Verrassende schoonheid en rauwe landschappen worden bevolkt door gaucho’s en gaunaco’s die je een warm hart toedragen. Geen tocht voor beginners, wel één voor avonturiers van alle leeftijden.

2. Tocht vol kunst – Kopenhagen

Een dagtocht van 40 km in één van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld. Welkom in Kopenhagen, een stad waar Koning Fiets heerst. Een gezinsvriendelijke tocht, uitgestippeld langs alle architecturale parels van Kopenhagen, brengt je doorheen de stad. Je eigen fiets meenemen hoeft niet. Overal kun je (elektrische) fietsen huren, zelfs bakfietsen!

3. Tour D’Afrique

Een tocht doorheen het Afrikaanse continent, niet voor doetjes! Deze fietstocht start in Caïro, Egypte en brengt je doorheen alle landschappen die Afrika voordien verborgen hield: savannegebied, woeste jungle en woestijnen. Je fiets 12.000 km om te eindigen in Kaapstad, Zuid-Afrika. Reken 120 dagen (90 fietsdagen en 30 rustdagen) om dit avontuur te voltooien. Deze fietstocht wordt ook georganiseerd in grote groepen met vervoer van bagage. Meer info

Deze betoverende fietstochten komen stuk voor stuk uit het boek ‘Mythische fietstochten in de wereld’ van Lonely Planet, uitgegeven door Lannoo (€ 27,99). Ruim 200 fietsroutes voor alle niveaus op alle continenten komen aan bod. Een must-have bij aanvragen van jouw vakantiedagen of een prachtig geschenk voor fietsliefhebbers.

Meer van dit:

Partner Content