5 online workshops en cursussen om het jaar creatief af te trappen

5 online workshops en cursussen om het jaar creatief af te trappen
Getty Images

Wil jij dit jaar wat vaker aan zelfontwikkeling doen? Sta je te popelen om iets nieuws te leren? Of ben je misschien op zoek naar een nieuwe hobby? Deze leuke online workshops en cursussen kun je gewoon van thuis uit volgen.

De leukste online workshops

1Start to Punch Needle

Tijdens de online workshop Start to Punch Needle leert Coachinette je de kneepjes van het ‘punchen‘. Je krijgt een pakket toegestuurd met hierin alle nodige materialen en toegang tot de workshop met e-book en video-tutorial. Zo leer je op eigen tempo alle nodige technieken om zelf aan de slag te gaan.

2Masterclass Garden Design

De wintermaanden zijn het uitgelezen moment om na te denken over je tuin. In de masterclass Garden Design van Studio May & June leer je in vier modules hoe je een tuin ontwerpt: van een moodboard maken, over het juist opmeten van je tuin, tot hoe je een beplantingsplan maakt.

Per post krijg je een pakket toegestuurd met een lesboek, handige tools waaronder een bewaarmap voor je knipsels en een schaalliniaal bijvoorbeeld, en een link naar video’s en downloads die je op weg moeten helpen met het ontwerpen van je eigen tuin.

Zijn bloemen meer jouw ding? In de Grow Along e-course neemt Judith van Studio May & June je dan weer gedurende zes maanden mee op ontdekkingstocht in de wereld van het pluktuinieren. Zodat jij volgende zomer je boeketjes gewoon uit eigen tuin kunt halen!

3Next Level Handletteren

Wil je net dat stapje verder gaan dan de basis handletteren? Dan is de cursus Next Level Handletteren van Letteren & Tetteren iets voor jou. In een gesloten Facebookgroep word je gedurende drie maanden uitgedaagd om te experimenteren met doodles, lettertypes en brushpennen. Je doorloopt de acht hoofdstukken op eigen tempo en kunt ondertussen vragen stellen, ideeën uitwisselen of je werkjes tonen aan mensen met dezelfde passie.

4Viltbloemen maken

Speciaal voor Dille & Kamille ontwikkelde De Viltbloemist gratis een online workshop kamille viltbloempjes maken. Dankzij de bijzondere bloemen en boeketten van natuurlijk en duurzaam wolvilt geniet jij het hele jaar door van jouw lievelingsbloemen in huis. Vermijd je liever de drukte en heb je geen zin om zelf al het materiaal bij elkaar te zoeken? Dan kun je op de website van De Viltbloemist een DIY-pakket bestellen met alle benodigdheden in.

5Social Sew Along

Tijdens de Social Sew Along van naaitijdschrift Fibre Mood loodst Céline je elke donderdag van de lockdown door verschillende leuke naaipatronen. De virtuele naailessen zullen doorgaan via Instagram Live (op het account van Fibre Mood) zodat jij per direct vragen kunt stellen. Het enige wat jij moet doen, is het patroon bestellen, printen en aan elkaar puzzelen, de werkbeschrijving downloaden, stof in huis halen en op donderdag om 20u30 klaarzitten.

Past het voorziene tijdstip niet binnen je agenda? Geen nood, je kunt de opnames achteraf herbekijken op Instagram TV.

NOG MEER LEUKS OM MEE AAN DE SLAG TE GAAN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)