Onze Libelle zomerromans zijn er weer!

Door Annelies Dyck

Meer dan veertig boeken las hoofdredacteur Karen de voorbije maanden in de zoektocht naar dé perfecte zomerromans. Ze zocht een goede mix van romantiek, spanning en geschiedenis, en vooral: een boek dat je in één ruk wil uitlezen. En kijk, deze zes zomerromans kwamen uit de bus: toppers die je voor maar € 8,99 in huis haalt.

De Rozentuin van Corina Bomann

Alexa heeft zo lang ze zich kan herinneren een moeizame verstandhouding met haar moeder Cornelia. Als Cornelia onverwacht in een coma raakt, komt de verantwoordelijkheid voor haar moeder opeens zwaar op Alexa’s schouders te rusten. Op zoek naar Cornelia’s papieren stuit Alexa op een aantal brieven die alles wat ze over haar moeder denkt te weten op losse schroeven zetten. Verbijsterd gaat Alexa op zoek naar wie haar moeder werkelijk is…

Een prachtige historische setting, een verborgen familiegeheim en uiteraard… een verboden liefde. Corina Bomann weet hoe ze een meeslepende roman moet schrijven!”

Hoofdredacteur Karen

Kinderen van de rivier van Lisa Wingate

Memphis, 1939. De twaalfjarige Rill leidt met haar broertje en zusjes een zorgeloos leven op een woonboot aan de Mississippi. Dan slaat het noodlot toe: de kinderen worden ontvoerd en komen terecht in een weeshuis. Daar zijn ze overgeleverd aan de grillen van een wrede directrice.

Flashforward naar South Carolina, het heden. De rijke Avery leidt een geweldig leven. Tot een toevallige ontmoeting haar familiegeschiedenis blootlegt en er meer verzwegen blijkt dan ze ooit had kunnen vermoeden.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van weeshuisdirecteur Georgia Tann, die kinderen uit arme gezinnen ontvoerde en verkocht aan rijke families. Een bekroond boek dat je bij de keel grijpt!

Hoofdredacteur Karen

Aroma van Ann Galland

In het Venetië van 1978 zit de jonge serveerster Alba gevangen in het agressieve kluwen van haar baas Roberto. Wanneer hij sterft, blijkt Alba de enige begunstigde in zijn testament. Moet ze het fortuin aannemen van de man die haar terroriseerde, of blijft ze trouw aan zichzelf? In de nasleep van haar keuze volgt een verhaal dat meer dan een halve eeuw omspant, een verhaal dat een stroom aan familiegeheimen en intriges blootlegt en ons doet nadenken over de vervlogen mogelijkheid: wat als ik mijn leven anders had geleid?

De Vlaamse Ann Galland debuteerde vorig jaar met een roman om ‘u’ tegen te zeggen. Aroma laat niemand onberoerd en neemt je mee naar het wondermooie Venetië

Hoofdredacteur Karen

Het Kamermeisje van Nita Prose

Molly, een wat zonderlinge vrouw, is geknipt voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze met overgave de kussens opschudt en het stof en de geheimen van de gasten wegveegt. Als ze een van de hotelgasten dood vindt in zijn bed, komt Molly ongewild in de spotlights te staan en wordt ze hoofdverdachte in een moordzaak. Hoe kan ze ontsnappen uit dit web van leugens? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar zal het op tijd zijn, vóór de moordenaar opnieuw toeslaat?

Molly is heerlijk ontwapenend, ik had haar meteen in mijn hart gesloten. Een humoristische ‘cosy crime’ in de stijl van Agatha Christie, waarin een moord niet gruwelijk, maar grappig is

Een veld vol klaprozen van Deborah Carr

De jonge verpleegster Gemma worstelt met trauma’s die ze door haar baan in de zorg heeft opgelopen. Om uit te blazen gaat ze helpen bij de renovatie van een vervallen boerderij in het Franse Doullens aan de Somme. Ze vindt er geheime brieven die vertellen over het liefdesverdriet van een andere jonge verpleegster Alice Le Breton. Zij werkte in de frontlinie tijdens WO I. Haar woorden en verhalen geven Gemma de kracht om haar eigen leven weer op de rails te krijgen.

Ik hou van romans waarin verschillende levens en tijdperken elkaar afwisselen. Beide vrouwen vinden diep vanbinnen de kracht om door te gaan ondanks hun zware verleden. Een ode aan de vriendschap, veerkracht en liefde.

Hoofdredacteur Karen

Achthonderd druiven van Laura Dave

Georgia staat op het punt te trouwen met de man van haar dromen. Uitgerekend op het moment dat ze haar jurk past, ontdekt ze dat haar verloofde Ben een schokkend geheim verzwijgt. Overstuur vertrekt ze naar de wijngaard van haar ouders in Sonoma, Californië om bij de druivenoogst te helpen. Maar ook bij haar familie heeft het noodlot toegeslagen en de toekomst van de wijngaard staat op het spel.

Een feelgoodroman met de nodige diepgang, heel gevoelig en vlot geschreven. De setting kan niet zomerser zijn: de wijngaarden van Californië. Een boek om te lezen bij een fris glas rosé!

Hoofdredacteur Karen

Haal onze zomerse verhalen nu in huis

Ben je Libelle-abonnee?
Dan kun je met je abonneebrief vanaf 25 mei alle boeken in één keer aankopen bij Standaard Boekhandel. Je betaalt € 39,99 in plaats van € 53,94 voor alle zes boeken samen. Je kunt ze ook apart kopen voor € 8,99 per boek.

Ben je geen Libelle-abonnee?

Dan betaal je € 8,99 per boek. De eerste twee boeken kun je afhalen bij Standaard Boekhandel met de bon die in Libelle van 1 juni zit. De volgende twee romans met de bon die in Libelle van 8 juni zit, en de twee laatste romans met de bon die in Libelle van 15 juni zit. Alleen abonnees kunnen dus alle zes boeken samen kopen in een extra voordelig pakket, niet-abonnees betalen altijd € 8,99 euro per boek.

Meer leesplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content