Oorlog in een trouwjurk

Door De Redactie
Liv en Emma zijn al jaren beste vriendinnen en stappen weldra allebei in het huwelijksbootje. Hun vriendschap ontaard in een regelrechte oorlog wanneer blijkt dat de weddingplanner beide huwelijksfeesten op dezelfde dag georganiseerd heeft. Als je weet wat een Amerikaans huwelijk kost, is dat best begrijpelijk...

Bride Wars

Liv (Kate Hudson) en Emma (Anne Hathaway) zijn al jaren beste vriendinnen en gaan voor elkaar door het vuur. Beiden hebben ze hun huwelijksdag tot in de kleinste details geregeld. Een fout van de weddingplanner veroorzaakt echter een groot probleem: de twee bruiloften vallen op dezelfde dag! Liv, Emma en hun levenslange vriendschap ondergaan de ultieme test. Geen van beide is bereid om de met zorg uitgekozen datum of locatie te wijzigen. Dat wordt een regelrechte oorlog!

Bride Wars is een hilarische komedie over liefde, dromen en echte vriendschap; gepeperd met scherpe dialogen. Nestel je knus in je luie stoel voor geestige humor vol knipogen naar de sprookjeswereld van beauty en glamour.

Kate Hudson, de dochter van Goldie Hawn, bewijst opnieuw dat ze een straffe madam is die haar mannetje kan staan in diverse filmgenres. In deze film zet ze een knappe vertolking neer, waarbij haar innemende uitstraling garant staat voor talloze lachbuien en geestige momenten. Anne Hathaway zag je al aan het werk in ‘The Devil wears Prada’ is een rijzende ster in Hollywood. Samen zorgen Hudson en Hathaway voor een schitterend vuurwerk op het scherm. De mannelijke cast, Bryan Greenberg, Chris Patt en Steve Howey, bieden het mannelijke weerwerk in deze leuke huwelijkskomedie.

Trouwen op z’n Amerikaans: a perfect wedding

Amerikanen hebben geen plankenkoorts voor het huwelijk; elk huwlijk moet een sprookjeshuwelijk zijn; meeterslange limousines, een regen van prijzige bloemblaadjes, een gigantische bruidstaart, een designers trouwkleed, minstens 4 bruidsmeisjes in identieke jurken, een dansvloer, een muziekband, dure uitnodigingen en veel te mooie omslagen. Wie een huwelijk plant kan bijna niet aan het huwelijksritueel beginnen zonder een weddingplanner in te huren.

Het prijskaartje van zo’n feest is dan ook niet gering: gemiddeld kost een Amerikaans huwelijk 15.000 tot 25.000 euro. En dan mag je natuurlijk de grote trouwring met de schitterende diamant niet vergeten die al gauw zo’n 5.000 euro kost. Geen wonder dat er een heuse oorlog uitbreekt als je huwelijksplannen in het water dreigen te vallen!

DVD

Te huur vanaf 11 augustus 2009.
Vanaf 26 augustus te koop op Blu-Ray en DVD.

Bekijk de trailer

Partner Content