Op stap door Royal Londen

Door De Redactie
Vandaag, 29 april 2011, stappen prins Williams en Kate in het huwelijksbootje. Een prima reden om Libelle-redacteur Anne Davis naar Londen te sturen voor een selectie uitgelezen royalty-adresjes.

Feiten & cijfers

  • [LINK_TEXT id=1] trouwen op 29 april, om 11 uur in de Westminster Abbey (lokale tijd, dus om 12 uur Belgische tijd)
  • Alles wat je wilde weten over de Royal Wedding – roddels, foto’s, souvenirs en het programma van de grote dag, vind je op www.theroyalweddingwilliamkate.com
  • Geen huwelijkslijst: Kate en Wills vragen een bijdrage aan de [LINK_TEXT id=3] die hen na aan het hart liggen. Eén ervan is een vereniging die zich inzet tegen pesten op school. Want ja, ook Kate werd het leven zuur gemaakt, zo erg zelfs dat ze als 13-jarige van school veranderde

De gouden of de glazen koets?

Volgens het laatste nieuws zal Kate in een auto naar de kerk rijden. Een gemiste kans, want in de Royal Mews bij Buckingham Palace staan namelijk de mooiste koetsen en bijpassende paarden klaar. Het meest indrukwekkend is de enorme gouden koets. Die wordt alleen gebruikt als er een koning of een koningin gekroond wordt.

Royal Mews – www.royalcollection.org.uk

Iedereen kopieert Kate

Over de trouwjurk wordt nog altijd druk gespeculeerd tijdens ons verblijf. Wie zal hem maken? De meeste modekenners mikken op Alexander McQueen of liever: Sarah Burton, de rechterhand van de overleden ontwerper. Een gedurfde keus, want de ontwerpen zijn altijd vernieuwend en opvallend. Terwijl Kate normaal kiest voor simpele jurkjes, korte rokken, zwarte kousen en sobere laarzen.

Alexander McQueen – www.alexandermcqueen.com
Aquascutum – www.aquascutum.co.uk
Burberry – uk.burberry.com
Reiss – www.reissonline.com

Scones & sandwiches

Binnenstappen bij Fortnum & Mason is een belevenis. Het grootwarenhuis is al 150 jaar hofleverancier en je kan er de heerlijkste picknickmanden bestellen. Wij komen voor een afternoon tea, die koninklijke proporties blijkt te hebben.

Fortnum & Mason – www.fortnumandmason.com

Smaakvol en minder smaakvol

Intussen haakt [LINK_TEXT id=9], en heel Engeland, gretig in op de extra business die het huwelijk zal brengen. De een doet dat al wat stijlvoller dan de ander. Huis Austin Reeder produceert een puur zijden das die in een oplage van 100 stuks werd gemaakt. En parfumhuis Floris heeft een geur ontworpen met de naam “Wedding Bouquet”.

Austin Reed – www.austinreed.co.uk
Floris London – www.florislondon.com

Partner Content