Op vakantie naar de Zwitserse bergen van Graubünden

Door De Redactie

Stilaan beginnen we te dromen van vakantie.. Naar de zon, of misschien wel naar een groot bergparadijs. Graubünden bijvoorbeeld. Meer dan 1 miljoen Vlamingen hebben mooie jeugdherinneringen aan deze Zwitserse vakantieplek

Wil je op vakantie genieten van de ongerepte natuur en indrukwekkende vergezichten? Graubünden in Zwitserland is zo’n reisbestemming waar je geniet van de natuur op z’n best. 

Een kleine kennismaking

Graubünden is het grootste kanton van Zwitserland en de hoogst gelegen regio van de Alpen. Sneeuw én prachtige vergezichten zijn hier dus de toverwoorden. Graubünden herbergt 1.000 bergtoppen, 150 dalen en 615 meren.  Zomer en winter is dit een leuke vakantiebestemming. In de zomer door de prachtige bergnatuur en in de winter door de sneeuw. Meer info op nl.graubuenden.ch

[VIDEO_12161]

Hoe geraak je er?

Chur, de hoofstad van Graubünden en de oudste stad van Zwitserland ligt op zo’n 800 kilometer van Brussel. Reken dus op een autorit van een achttal uren. Maar je kunt ook het vliegtuig nemen. Swiss International Air Lines vliegt dagelijks 6 keer van Brussel naar Zürich. Informatie en reserveringen vind je op www.swiss.com. Van daaruit ben je met de trein in een uurtje in Chur.

Wat je moet doen in Graubünden?

  • Wandelen in de natuur en genieten van de adembenemende vergezichten.
  • Bezoek eens een rustig bergdorpje. Je hebt hier geen last van massatoerisme, alles is er nog puur en authentiek.
  • Maak een ritje op de Bernina Express, een panoramische trein waarvan het traject op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.
  • Proef van de locale gastronomie: van locale wijnen uit de Bündner Herrschaft, tot Bündnerfleisch (gedroogd vlees, zalige charcuterie) of Capuns (een soort pasta met wijnbladen).
  • Ga eens duiken in de zwemmeren van Graubünden. Prachtig!

Win een reis naar Graubünden en herbeleef de tijd van toen!

Ging jij ooit zelf met de mutualiteit naar Graubünden? Kriebelt het om de mooie plekjes van vroeger terug te zien? Doe dan mee aan de wedstrijd en win een reis voor 2 personen.

Verstuur jouw jeugdherinnering en een foto uit de oude doos en maak kans op een mooie reis naar Graubünden.

Wat kun je winnen?

Een verblijf in half pension van 4 nachten voor 2 personen in Hotel Lenzerhorn Spa & Wellness****, Lenzerheide. Kabelbanen inbegrepen. Je vliegt in Business class naar Zürich met SWISS International Air Lines en je ontvangt STS treintickets naar Lenzerheide. Klik hier om deel te nemen.

Partner Content