Open Monumentendag op zondag!

Door De Redactie
Op zondag 13 september is het weer zover. Voor de 21ste keer al is het Open Monumentendag, de hoogdag voor het onroerend erfgoed, en worden de deuren en poorten van heel wat monumenten in Vlaanderen opengegooid voor talloze bezoekers. Iedereen krijgt de kans om te ontdekken wat er schuilt achter de gevels van de monumenten in de buurt én verder weg...

De schijnwerpers zijn tijdens deze editie gericht op het zorgpatrimonium. De zowat 550 monumenten in het programma zijn de stille archeologische, bouwkundig een landschappelijke getuigen van de zorg voor mens en maatschappij door de eeuwen heen. Bijna evenveel activiteiten laten jong en oud op een leuke manier kennismaken met onze zorgmonumenten.

Dit jaar is Open Monumentendag er meer dan ooit tevoren ook voor jongeren omdat zij de toekomstige monumentenwachters zijn. In het Monumentenmagazine is een heuse jongerenbijlage opgenomen met spelletjes en weetjes over de jongerenprojecten van Open Monumentendag. Op Open Monumentendag zelf worden al heel wat activiteiten op maat van kinderen en gezinnen georganiseerd.

Praktisch

Online vind je het volledige programma mét updates op www.openmonumenten.be.

Partner Content