Operatie Pottenkijkers: een make-over voor de Sint-Ludgardisschool in Merksem

Door De Redactie

Oude wc’s, roze lavabo’s, een versleten vloer… In de Sint-Ludgardisschool in Merksem was er hoge nood aan een make-over van de toiletten. En die kregen ze van Libelle. Bekijk hier het videoverslag!

Zeshonderdvijftig leerlingen in de basisschool. Daar kun je niet naast kijken als je op de immens grote speelplaats van de Sint-Ludgardisschool in Merksem komt. De leerlingen zijn enthousiast over hun school.  Maar over één ding waren ze tot voor kort minder enthousiast. “De toiletten!” roepen Amber (12) en Caitlin (12). “Die waren zo ouderwets en vies dat er echt iets moest gebeuren. Soms ging ik de hele dag niet naar het toilet en wachtte ik tot thuis”, vertelt Amber.

Eindelijk, na tachtig jaar
 

Libelle werd de redder in nood. “Juf Evi had in Libelle de oproep zien staan voor een make-over van de toiletruimte. Ze was meteen enthousiast”, vertelt juf Liesbeth (28) van het vijfde leerjaar. “Want de leerlingen hebben gelijk. Onze school kon de nieuwe toiletjes goed gebruiken. Niemand van de kinderen ging graag naar het toilet. Toen jaren geleden bij de ouders van onze leerlingen een enquête werd uitgevoerd, scoorden de toiletten heel laag. We zetten met plezier onze schouders onder dit project.”

Gelukkig beschikt de school al jaren over een ’Werkgroep verfraaiing’, waarin leerkrachten en ouders al hun creativiteit inzetten om de school beetje bij beetje mooier te maken en in te richten. “Creativiteit is in onze school heel belangrijk”, vertelt juf Geert (47) die ook deel uitmaakt van de werkgroep.

Thema: groen
 

De toiletmake-over paste perfect in die filosofie. Handen uit de mouwen, dus! Eerst werd samen met het kinderparlement een thema gekozen. Hoe zouden leuke, nieuwe toiletjes er kunnen uitzien? Wat vinden we belangrijk in onze school? Welke kleuren vinden we mooi? “Eigenlijk hebben we er niet eens lang over moeten nadenken”, geeft juf Liesbeth toe. “We hadden de eetzaal al eens opgevrolijkt met veel groen, bomen en natuurlijke elementen, die veranderen naargelang de seizoenen. We wilden het thema natuur doortrekken naar de toiletruimte.”

Blijven zitten
 

“Het resultaat is supermooi”, lacht Lise (8) als ze de nieuwe toiletjes voor het eerst ziet. “Ik had nooit gedacht dat het zo mooi zou kunnen worden. Vroeger had ik echt geen zin om naar het toilet te gaan. Nu zal dat geen probleem meer zijn.” Juf Geert lacht: “Het is belangrijk dat de kinderen de tijd nemen om naar het toilet te gaan. Dat deden ze vroeger niet. Nu krijgen we ze er misschien niet meer af.”

Bekijk hier het videoverslag van de officiële opening!
 

[VIDEO_7227]

Bron: Libelle 16

                   

Partner Content