Oud en nieuw in Europa

Door De Redactie

Natuurlijk kun je oud en nieuw gewoon in eigen land vieren. Wil je er dit jaar echter iets speciaals van maken, pak dan je koffer en trek eropuit. Hier tippen wij over vijf Europese steden waar het vuurwerk net iets mooier is.

1. Edinburgh

Van 30 december 2012 tot en met 1 januari 2013 vindt in Edinburgh het Schotse volksfeest Hogmanay plaats. Duizenden feestvierders uit de hele wereld reizen dan hierheen om het nieuwe jaar met veel pracht en praal in te zetten. Het Edinburgh's Hogmanay Concert in the Gardens trakteert je dit jaar op muziek van niet minder dan Primal Scream, Bombay Bicycle Club, Friendly Fires en nog vele anderen. Je danst het nieuwe jaar in tijdens de Edingburgh's Hogmanay Street Party en geniet om middernacht van een spectaculair vuurwerk bij het Edinburgh Castle.

Boek hier een vlucht naar Edinburgh
Vergelijk hier hotels in Edinburgh

2. Berlijn

Berlijn is definitief een van de beste plekken van Europa om oud en nieuw te vieren. De Brandenburger Tor is waar je moet zijn. Hier wordt elk jaar een groot openluchtfeest georganiseerd, dat maar liefst één miljoen bezoekers aantrekt. Live bands, dj's en honderden kraampjes met de nodige spijs en drank staan hier garant voor een onvergetelijk feest. Hoogtepunt van de festiviteiten is uiteraard het indrukwekkende vuurwerk dat om middernacht de Berlijnse skyline verlicht.

Vergelijk hier vliegtickets naar Berlijn
Zoek hier een voordelig hotel in Berlijn

3. Parijs

Parijs, de stad van licht en liefde, is een klassieker als je het nieuwe jaar op een romantische manier wil inzetten. Geniet van een intiem diner in een van de vele restaurants van de Franse hoofdstad en bewonder om middernacht het spectaculaire vuurwerk vanaf de Champs-Élysées of voor de rustigere zielen vanaf het plein bij de Sacre Coeur. Wil je het helemaal over de romantische boeg gooien, neem je liefste dan mee voor een nachtcruise over de Seine met gastronomisch diner en uiteraard champagne.

Zoek hier een goedkope vlucht naar Parijs
Boek hier een betaalbaar hotel in Parijs

4. Praag

Een leuke én betaalbare bestemming om oud en nieuw te vieren is Praag. Reserveer een tafeltje in een van de vele gezellige restaurants en verwen jezelf met culinaire Tsjechische hoogstandjes. Trek om middernacht naar het Oude Stadsplein, de Karelsbrug of de Petrinheuvel en geniet er van het grandioze vuurwerkspektakel. Wil je echt iets aparts, koop dan een kaartje voor de Party Boat of maak een Jazz Cruise door het prachtig verlichte Praag.

Boek hier een vlucht naar Praag
Vergelijk hier hotels in Praag

5. Amsterdam

Ook bij onze noorderburen wordt het nieuwe jaar met veel luister ingezet. Vanaf 21.00 uur kun je onder meer op het Museumplein terecht voor een spetterende show met diverse dj's en live optredens. Andere hot spots zijn de Nieuwmarkt, het Leidseplein en het Rembrandtplein. Om klokslag twaalf uur wordt een daverend vuurwerk over de Amstel afgestoken. Het best bewonder je dit spektakel vanaf de Magere Brug.

Zoek hier een betaalbaar hotel in Amsterdam
 

(Bron: www.orbiville.be)

Partner Content