Passiflora zoekt allereerste tuinkampioen

Door De Redactie
Tijdens Passiflora, het groenplatform bij uistek voor zowel professionals als liefhebbers, in de Nationale Plantentuin in Meise, wordt voor de allereerste keer gestreden voor de titel 'Tuinkampioen'. Tijdens de wedstrijd gaat men op zoek naar de meest gepassioneerde hobbytuinder (tussen 8 en 12 jaar oud) in Vlaanderen.

Wie wordt Tuinkampioen?

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei vinden de voorrondes plaats tijdens Passiflora in de Nationale Plantentuin in Meise. Op zondagnamiddag 29 mei valt dan het verdict: de finale beslist welke tuinkid voortaan de titel ‘Tuinkampioen’ draagt.
“Ben je tussen 8 en 12 jaar oud? Ben je een groene kadee? Ben je dol op wroeten in de aarde? Of heb je misschien zelf een eigen moestuin? Ben je een échte tuin- en plantenvriend? Dan word jij misschien de eerste ‘Tuinkampioen’!”  Met deze woorden roept Passiflora alle jonge groene vingers tussen 8 en 12 jaar oud op om deel te nemen aan de ‘Tuinkampioen’.

Iets voor jouw kids?

De voorrondes starten voor iedereen met het nemen van een leuke individuele foto. Daarom is het belangrijk dat elke deelnemer zich zo goed mogelijk verkleedt als tuinier. Na deze voorronde krijgen de kids zowel denk- als doeproeven voorgeschoteld.
In de denkronde proberen ze zo veel mogelijk tuinvraagstukken correct op te lossen. Tijdens de doe-opdracht steken de kandidaat Tuinkampioenen dan echt de handen uit de mouwen in de Tuinkampioen moestuin. De kandidaat-Tuinkampioenen kunnen op elk ogenblik van de dag deelnemen aan deze voorrondes. De kinderen melden zich gewoon aan bij de Tuinkampioenstand. Deelnemers kunnen ook op voorhand registeren op de website www.detuinkampioen.be.

De finale

Op zondagnamiddag 29 mei om 15 uur nemen de twintig finalisten het tegen elkaar op in enkele authentieke tuinproeven tijdens Passiflora. Rond 16 uur is de allereerste Tuinkampioen van het land gekend.

Wat valt er te winnen?

Deelnemers maken kans op enkele fantastische prijzen waaronder een boomhut, een serre en een weekendje weg voor heel het gezin.

Passiflora

Van vrijdag 27 tot zondag 29 mei 2011 vindt het unieke tuinevenement ‘Passiflora’ plaats in de Nationale Plantentuin te Meise. Tuinliefhebbers allerhande kunnen er hun hartje ophalen in verschillende themadorpen, waar ontdekken, doen en beleven centraal staan. Bovendien zijn er ook tal van randactiviteiten zoals een vlindertuin, boomhutten, wedstrijden, demo’s, workshops en voordrachten en exposities in het kasteel.

Partner Content