Pieter Aspe geeft zijn erewoord

Door De Redactie
Céline Dubois, een jonge vrouw, wordt vermoord aangetroffen bij haar thuis op de sofa. Alles wijst op zelfmoord. De huisarts die het overlijden vaststelt, heeft echter zijn twijfels. Het onderzoek wijst uit dat hij gelijk heeft. Hoog tijd om Van In en Versavel in te schakelen dus in "Erewoord", het nieuwe boek van Pieter Aspe.

Céline Dubois is vergiftigd met het extract van de bessen van de taxus baccata. Werner Candries, zaakvoerder van een groothandel in bloemen en planten met wie ze een verhouding had, is de eerste verdachte, maar al snel blijkt dat hij niets met de zaak te maken heeft. Toch heeft de man geen onbesproken verleden. Van In ontdekt dat hij betrokken was bij de illegale handel in sigaretten en dat hij er nogal bizarre seksuele gewoontes op na houdt, maar ook dat is niet voldoende om hem voor de rechter te brengen.

De zaak neemt een onverwachte wending als ‘de man op de motorfiets’ zijn intrede doet. Hij dringt bij Candries binnen en slaat met een hamer zijn knieën kapot. Gaat het om een ordinaire afrekening in het milieu of bestaat er een verband tussen ‘de man op de motorfiets’ en de andere gebeurtenissen waarbij steeds meer mensen betrokken raken?

Dit is alvast het 27ste boek van Pieter Aspe waarin Pieter Van In en Guido Versavel de hoofdrol spelen. En ook deze keer weet auteur Pieter Aspe een geslaagde thriller neer te pennen. Hier en daar zijn de subplots er iets te veel aan, maar Aspe weet als geen ander hoe hij zijn lezerspubliek aangenaam kan onderhouden.

Erewoord door Pieter Aspe
Uitgeverij Manteau
ISBN 9789022324844
Prijs: 21,95 euro

Partner Content