Planten(ruil)beurs in Mortsel

Planten(ruil)beurs in Mortsel

De bedoeling is om een gezellige markt te creĆ«ren waar particulieren hun groenervaringen kunnen uitwisselen. Iedereen krijgt een gratis standplaats om zelfgekweekte plantjes tegen een vriendenprijs te verkopen of te verruilen. Zo belandt het eventuele overschot van planten niet op de composthoop maar wel in een andere tuin. De plantenruilbeurs is geen handelaarsbeurs en ook geen commerciĆ«le tuinbeurs. Enkel private personen worden uitgenodigd om een gratis standplaats te bemannen.  De markt zal overdekt zijn.  Stoelen en tafels worden door de stad voorzien, op aanvraag.

Velt Groot Mortsel geeft er om 15.00 uur de Workshop ‘zelf potverse groenten kweken’. Je leert er alles over groenten in potten en bakken, over het maken van potgrond, de invloed van het microklimaat op het terras, en welke groenten en kruiden het goed zullen doen.  Deelname aan de cursus kost 5 euro.

Kandidaten voor de beurs en de workshop nemen voor vrijdag 13 april contact op met Veerle Peeters, duurzaamheidsambtenaar stad Mortsel, tel. 03 444 18 41 of e-mail veerle.peeters@mortsel.be. Vermeld bij de inschrijving ook welke planten je zal meenemen en hoeveel stoelen en tafels je nodig hebt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)