Planten(ruil)beurs in Mortsel

Door De Redactie
Na de eerste hoopgevende editie in het najaar van 2006, programmeert de stad Mortsel vanaf nu haar jaarlijkse planten(ruil)beurs in de lente. Dit jaar organiseren ze de beurs op zondag 22 april 2007, van 14.00 tot 18.00 uur in FORT 4.

De bedoeling is om een gezellige markt te creëren waar particulieren hun groenervaringen kunnen uitwisselen. Iedereen krijgt een gratis standplaats om zelfgekweekte plantjes tegen een vriendenprijs te verkopen of te verruilen. Zo belandt het eventuele overschot van planten niet op de composthoop maar wel in een andere tuin. De plantenruilbeurs is geen handelaarsbeurs en ook geen commerciële tuinbeurs. Enkel private personen worden uitgenodigd om een gratis standplaats te bemannen.  De markt zal overdekt zijn.  Stoelen en tafels worden door de stad voorzien, op aanvraag.

Velt Groot Mortsel geeft er om 15.00 uur de Workshop ‘zelf potverse groenten kweken’. Je leert er alles over groenten in potten en bakken, over het maken van potgrond, de invloed van het microklimaat op het terras, en welke groenten en kruiden het goed zullen doen.  Deelname aan de cursus kost 5 euro.

Kandidaten voor de beurs en de workshop nemen voor vrijdag 13 april contact op met Veerle Peeters, duurzaamheidsambtenaar stad Mortsel, tel. 03 444 18 41 of e-mail veerle.peeters@mortsel.be. Vermeld bij de inschrijving ook welke planten je zal meenemen en hoeveel stoelen en tafels je nodig hebt.

Partner Content