Getty Images

De 10 populairste Nederlandse steden om dit jaar naartoe te trekken

Door Elke Spelters

Heb je zin in een weekendje weg in Nederland, maar heb je Amsterdam ondertussen wel gezien? Columbus Travel vroeg zijn lezers welke Nederlandse steden ze dit jaar het liefst zouden bezoeken, en het resultaat is best verrassend te noemen.

Wil je een weekendje weg, maar blijf je graag dicht bij huis, dan hebben onze Noorderburen heel wat leuks te bieden. Columbus Travel liet zijn lezers in februari kiezen welke Nederlandse stad (uit een lijstje van dertig) ze dit jaar het liefst eens zouden bezoeken. Met stip op nummer één staat het charmante Maastricht. Meer nog: maar liefst één op de twee Nederlanders zou de stad dit jaar willen bezoeken. En we kunnen hen geen ongelijk geven. Denk maar aan het bruisende stadscentrum met tal van leuke shops, het gezellige Wyck-district of de industriële buurt van het Sphinxkwartier. De Zuid-Limburgse stad is de perfecte plek voor een weekendje heerlijk struinen en smullen.

Haarlem, een stad net buiten Amsterdam, wist de tweede plaats te veroveren. Op de derde plek staat de gemeente Ede, in de provincie Noord-Holland. De volledige top tien ziet er als volgt uit:

  1. Maastricht
  2. Haarlem
  3. Ede
  4. Deventer
  5. Leeuwarden
  6. Groningen
  7. Nijmegen
  8. Den Bosch
  9. Leiden
  10. Arnhem

Het zijn dus vooral de middelgrote steden die het dit jaar van de grote winnen. Amsterdam (17), Den Haag (11), Rotterdam (15) en Utrecht (16) wisten zelfs maar een plaatsje in de top twintig te bemachtigen. De reden? ‘De menselijke maat en fijne sfeer’, schrijft Columbus Travel. ‘Door de coronacrisis zijn we nieuwsgieriger geworden en sneller bereid verder te kijken dan de geijkte toeristenfavorieten‘, voegt hoofdredacteur Mark Mackintosh nog toe.

LEUKE ADRESJES:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content