Pottenbakken, breien & haken: deze 5 DIY-boeken helpen je op weg

Handwerk is al een tijdje aan een opmars bezig, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Of het nu gaat om pottenbakken of breien: handwerk heeft een ontspannende werking en helpt stress te verminderen.

Met de handen in de klei

Af en toe een steekje laten vallen tijdens het breien of ploeteren in klei werkt bevorderend voor je probleemoplossend vermogen (‘Help, hoe haal ik die gevallen steek weer op?’). Door je te focussen op klei of wol kom je bovendien sneller tot rust en vergeet je de dagelijkse beslommeringen. Dat heeft een positieve invloed op je welzijn.

Zelf aan de slag

Veel workshops pottenbakken en haken zitten propvol, maar wij vroegen aan Janneke Siebelink (de hoofdredacteur van het Bol.com leesmagazine) om de 5 beste DIY-boeken op te lijsten, zodat je zonder problemen zelf aan de slag kunt.

Lov-ing Wool staat vol praktische DIY-projecten met wol (en garen) die voor iedereen geschikt zijn: de patronen zijn superhandig.

pottenbakken

Boetseren en werken met de draaischijf zijn ideaal voor beginnende hobbyisten die het niet erg vinden om hun handen vuil te maken.

rond klei

In Rond Klei leer je alles over de basis van keramiek.

Door middel van veel foto’s en duidelijke tekst word je begeleid bij het maken van onder andere schalen en borden.

Haken, breien, kringloopvondsten opknappen …: in dit boek vind je de handigste tips & tricks om zelf aan de slag te kunnen.

Je ontdekt deze DIY-boeken in jouw plaatselijke boekenhandel, de bibliotheek of op online platformen zoals Bol.com.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content