Prachtige beelden: de natuur herleeft in tijden van corona

Prachtige beelden: de natuur herleeft in tijden van corona
Getty Images

Nu we met z’n allen al weken in ‘ons kot’ zijn gebleven door corona, kreeg de natuur op sommige plaatsen een welverdiend momentje rust. Op verschillende plaatsen in de wereld hebben dieren het helemaal naar hun zin en ook onze planten krijgen vrijspel. Wat is dat adembenemend mooi!

Corona en de natuur: een oase van rust

Van vissen die lucht komen happen in Brugge tot flamingo’s die de tijd van hun leven hebben in India, de voorbije weken doken steeds meer foto’s en filmpjes op van dieren die het best naar hun zin hebben in tijden van corona. De straten lagen er vaak verlaten bij en natuurparken doen het even zonder bezoekers. Hoewel we er niet altijd bij stilstaan, heeft dat ook gevolgen voor onze fauna en flora.

Geen extra schade in het Hallerbos

Jaarlijks lokt het Hallerbos met haar prachtige paarse hyacinten duizenden bezoekers. Dit jaar lag het bos, hoewel er de eerste weken nog stevig in gewandeld werd, er heerlijk rustig bij. Dat zorgde voor veel minder schade in het bos. Boswachter Pierre Kestemont vertelde in De Standaard hoe broodnodig dit was. “De hyacinten die de voorbije jaren zijn platgetrapt, keren nooit meer terug. Ik ben dus blij dat er dit jaar alleszins geen extra schade bijgekomen is”.

Getty Images

Vrolijke flamingo’s in India

Ook in India kreeg de natuur even meer ademruimte. Elk jaar strijken er heel wat flamingo’s neer, maar dit jaar was het aantal uitzonderlijk hoog. In Mumbai zouden er maar liefst zo’n 150 000 dieren neergestreken zijn, zo’n 25% meer dan gewoonlijk. Dat zorgt voor adembenemende videobeelden vol roze vogels. Prachtig!

Heldere kanalen in Venetië

Wie had dat ooit gedacht? Het zo druk bezochte Venetië staat vooral bekend om de vele bootjes die er te water gelaten worden. Nu de kanalen even helemaal bootjesvrij zijn, is het water er glashelder. Ook bij ons in Brugge verschijnen de vissen vaker aan het wateroppervlak.

Getty Images

Dieren op de speelplaats

In Asse spotte het schoolpersoneel van een plaatselijke school niet alleen een buizerd op de basketring, maar ook een ree, die vrolijk over de speelplaats huppelde. Heel wat dieren maken dus blijkbaar gebruik van de rust om even uit hun comfortzone te komen…

Getty Images

Leeuwen op het asfalt

In het Krugerpark in Zuid-Afrika zijn de safariwagens nooit ver weg. Maar nu er geen toeristen zijn, besloten de leeuwen van de rust gebruik te maken en even uit te rusten op het asfalt. Waarom ze dat deden? Omdat het lekker droog was! De voorbije dagen had het namelijk stevig geregend en dan is een beetje soezen op warm asfalt altijd welkom, toch?

 
Bronnen: VRT NWS, Time Magazine, De Standaard

Las je deze artikels al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)