Getty Images

6 dingen die je in coronatijden extra goed moet schoonmaken

Door De Redactie

We wassen onze handen meermaals per dag en kopen massaal alcoholgel en desinfecterende doekjes. Maar ook in huis hou je alles het best schoon in deze coronatijden. Van het keukenaanrecht en het toilet weten we dat ze veel bacteriën bevatten, dus die poetsen we doorgaans grondig. Maar deze 6 dingen gaan we nu best ook extra goed schoonmaken.

Muis en toetsenbord van je computer

Deze dingen gebruik je waarschijnlijk dagelijks en misschien deel je ze wel met de rest van je gezin? Feit is dat op spullen die we aanraken met onze vingers de meeste bacteriën zitten. Zelfs al ben je de enige gebruiker, deze oppervlakken hou je beter schoon. Schoonmaken kan met speciale desinfecterende doekjes of reinigingsspray op basis van alcohol. Een wattenstaafje kan helpen om tussen de toetsen te poetsen.

De afstandsbediening van je televisie

Nog zo’n bacteriehaard: de afstandsbediening van de televisie. Misschien eet je wel voor je tv of staat er een snack klaar terwijl je je favoriete serie kijkt. Eerlijk, hoe vaak maak jij de afstandsbediening schoon? Ook hier kan een desinfecterend doekje op basis van alcohol helpen om de bacteriën te verwijderen.

Deurklinken extra goed schoonmaken

Bedenk eens wat je allemaal op een dag met je handen aanraakt, en wat dus potentieel het virus kan dragen? En meteen erna nemen we gewoon de deurklink vast. Het zal je niet verwonderen dat we al onze klinken in huis best eens extra goed schoonmaken in deze tijden.

Lichtknoppen

Licht aan, licht uit, en dat verschillende keren per dag. Net zoals deurklinken raken we de lichtknoppen in huis erg vaak onbewust aan. Veel mensen slaan de lichtknoppen over bij de wekelijkse poetsbeurt, maar nu verdienen ze extra aandacht. Geregeld reinigen met een vochtige doek met zeep, een desinfecterend doekje of een reinigingsspray is geen overbodige luxe.

Knoppen en handgrepen

Het aanrecht, de wasbak en het vuur schoonmaken behoren vast en zeker tot je schoonmaakroutine. Maar wat met de handgrepen van je kasten, de oven of de koelkast? Ook op deze gladde oppervlakken kunnen bacteriën overleven. Neem een reinigingsdoekje en maak alle handvatten een keertje extra schoon.

Trapleuningen

Om de kans op overdracht van het virus te verkleinen, ga je ook best de trapleuningen eens extra goed schoonmaken.

Gedaan met poetsen? Vergeet dan ook niet je schoonmaakspullen zelf te reinigen. Gooi wegwerpdoekjes meteen weg en was de rest op minstens 60 graden.

Tekst: Sara Dekens

Nog meer opruimtips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content