Omslag: Luitingh-Sijthoff, beeld rechts: Getty Images

Libelle Leesclub: ons recensieteam las ‘Royal’ van Danielle Steel

Door Marlies Picavet

Regelmatig zet Libelle een boek in de kijker. Deze keer is dat Royal, een betoverende roman van bestsellerauteur Danielle Steel over het Britse koningshuis. Ons recensieteam las het boek en geeft graag z’n ongezouten mening.

Waarover gaat ‘Royal’?

Royal

Engeland, 1943. Vanwege de bombardementen op Londen besluit de koninklijke familie hun jongste dochter Charlotte voor haar veiligheid naar een vertrouwde adellijke familie op het platteland te sturen. Omdat ze niet haar echte naam gebruikt, zijn alleen haar gastouders op de hoogte van haar ware identiteit. Charlotte ontwikkelt zich als getalenteerd paardrijdster, maar niemand kan voorspellen dat ze hevig verliefd wordt op de zoon van haar beschermheer.

Ver weg van haar ouders zorgt een tragische wending van het lot ervoor dat een baby wees wordt. Het meisje krijgt een eenvoudige opvoeding bij een bescheiden stalmeester. Niemand weet iets van haar werkelijke afstamming. Tot een bundel brieven een twintig jaar oud geheim onthult en een lang verloren prinses tevoorschijn komt.


Nog meer inspirerende boekentips? Die vind je elke dag in onze Facebook-groep ‘Libelle Leesclub’, waar onze leden al hun favorieten met elkaar uitwisselen! De ideale plek voor echte boekenfans!


Wat vindt het Libelle Leesclub-recensieteam?

Aantal sterren

  • Kimmy: *****
  • Nancy: ***
  • Tine: **
  • Ilse: ***
  • Patricia: ****
  • Silvana: ***
  • Anne: *****
  • Lisa: **
  • Heidi: ****

Ik heb deze roman graag gelezen, want …

Anne: “Royal is een heerlijk meeslepend en ontspannend boek waar je helemaal mee kan wegdromen.”

Ilse: “Danielle Steel wisselt regelmatig van vertelperspectief, wat je als lezer goed bij de les houdt.”

Royal zou prachtig verfilmd kunnen worden”

Tine: “Net als in mijn eerdere ervaringen met boeken van Danielle Steel vind ik ook Royal heel helder en ongecompliceerd geschreven.”

Heidi: “Het verhaal gaat net zo vlotjes binnen als een fris rosétje op een zomeravond.”

Nancy: “Royal is een vlot leesbaar boek.”

Silvana: “De schrijfstijl is beeldend, het verhaal leest vlotjes en grijpt je bij momenten bij de keel. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat dit boek prachtig verfilmd zou kunnen worden.”

Patricia: “Het is een mooi en pakkend verhaal dat ook goed de angst van de oorlog weergeeft én de pijn die je kunt ervaren bij een verlies.”

“Dit verhaal gaat net zo vlotjes binnen als een fris rosétje”

Kimmy: “Ik werd helemaal in het verhaal meegezogen en kon het amper wegleggen. In één woord: prachtig!

Lisa: “De schrijfster weet de setting zowel in tijd als in ruimte over te brengen, waardoor het verhaal visueel zichtbaar wordt.”

Iets minder vond ik …

Lisa: “Doordat je over elk personage íéts weet, maar van geen enkel personage álles, blijven ze oppervlakkig.”

Nancy: “In deze roman vind je geen verrassende plotwendingen, maar wel veel herhalingen.”

“De personages blijven vrij oppervlakkig”

Silvana: “Het verhaal wordt verteld vanuit de derde persoon, wat even wennen is.”

Patricia: “Ik vind het einde eerder teleurstellend: het verhaal moest en zou perfect aflopen en gezien de sfeer die doorheen het boek werd overgebracht vond ik dat niet echt nodig.”

Anne: “Ik vond het echt een topboek en heb helemaal geen verbeterpunten.”

Ilse: “De personages in het verhaal worden niet echt diep uitgewerkt en blijven vrij oppervlakkig. Je leert niemand echt goed kennen.”

Kimmy: “De auteur maak soms grote tijdssprongen waardoor ik soms even moest teruglezen om precies te weten hoe oud de personages nu weer waren. Er komt heel wat op je af en gebeurtenissen volgen elkaar in sneltreinvaart op.”

“Ik vond het einde een beetje teleurstellend”

Tine: “Ik had persoonlijk zelf niet voor dit boek gekozen. Ik ben namelijk echt geen fan van ‘koninklijke’ verhalen.”

Heidi: “Het einde van het eerste deel kwam voor mij nogal abrupt. Dat deel had voor mij gerust wat langer uitgesponnen mogen worden.”

De zin die me bijblijft

Patricia: Ze kon haar opgeven en een leven vol paleizen en koninklijk bloed laten leiden, maar Lucy was er vast van overtuigd dat zij haar meer moederliefde kon geven dan wie ook van de koninklijke familie.

Silvana: De tweeling was als een tornado die het huis dagelijks trof zodra ze waren opgestaan.

Heidi: Onbedoeld en ongewild had hij de doos van Pandora geopend, en hij vreesde voor wat hij verder zou ontdekken.

Anne en Kimmy: Anthony en Annie wisselden hun geloften uit en op dat moment vermengden verleden, heden en toekomst zich met elkaar tot één stralend moment dat hen allen voor altijd in het geheugen verenigde.

Tine: Nu ze haar baby zag, leek alle pijn de moeite waard te zijn geweest.

Nancy: Ze deed het omdat ze van je hield, maar een kind gewoon meenemen is niet de juiste manier om dingen aan te pakken.

Ilse: Ze had iets van Alice in Wonderland over zich, wat nog beklemtoond werd door haar meisjesachtige uiterlijk en haar kleine gestalte, en tegelijkertijd had ze iets heel ouds en wijs in haar ogen.

Lisa: Hij was een verdwaalde jongen in een glitterwereld die haar in het geheel niet aansprak.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content