Okavango delta (Okavango Grassland) is one of the Seven Natural Wonders of Africa (view from the airplane) - Botswana, South-Western Africa; Shutterstock ID 297604238

Ontdek dé 5 topbestemmingen van 2016

Door Rani Merckx

Een reis plannen gaat niet altijd van ‘n leien dakje, want de wereld heeft zó veel moois te bieden. Reisgids Lonely Planet vindt deze vakantieoorden alvast het ontdekken waard. Zet die koffers al maar klaar!

Ook deze reisbestemming is het ontdekken waard! De Sloveense hoofdstad Ljubljana ontving de prijs ‘Europese Groene Hoofdstad 2016’.

 

Okavango delta (Okavango Grassland) is one of the Seven Natural Wonders of Africa (view from the airplane) - Botswana, South-Western Africa; Shutterstock ID 297604238

Op safari in Botswana

Beleef de Afrikaanse wildernis op een intense manier in Botswana. Het beperkt aantal toeristen, een combinatie van ongerepte wildernis, de fauna en flora en het comfort dat een heel wat safari-organisaties aanbieden, maakt van Botswana dé toplocatie van het jaar. Wildlife Spotting van olifanten, antilopen en heel wat katachtigen aan de Chobe rivier met een prachtige zonsondergang op de achtergrond. Klinkt perfect! Ook iconische landschappen als de Okavango delta, ‘s werelds grote binnenlandse delta (zie foto) en de Kalahari-woestijn moet je gezien hebben.

 

Nachi, Japan at the pagoda of Seigantoji and Nachi no Taki waterfall.; Shutterstock ID 237866137

Rondreizen in Japan

In 2015 verbleven meer dan vijftien miljoen toeristen in Japan, en ook dit jaar zullen er heel wat reizigers naar het Oosterse land trekken volgens Lonely Planet. Maak een rondreis door ‘het land van de Rijzende zon’. Het indrukwekkende contrast tussen de eeuwenoude tempels, moderne steden als Tokyo, Hiroshima en Kyoto en rustgevende parken en tuinen doen je mond meer dan eens openvallen van verbazing.

 

Yellow Van with Mountain bikes in Monument Valley; Shutterstock ID 2561015

Een legendarische roadtrip in Amerika

Beleef ‘the American dream’ met een roadtrip doorheen de Verenigde Staten. Met een auto of camper reis je van de ene stad naar de andere, geniet je van de ongerepte canyons in verschillende nationale parken of rij je in the middle of nowhere over stoffige wegen. Een van de vele toppers is de wereldberoemde Route 66 die de oost- en westkust met elkaar verbindt. Waan jezelf een filmster in Los Angeles, vlieg over de Grand Canyon, loop over de befaamde Lombardstreet in San Francisco en wandel door Central Park in New York. De Verenigde Staten is een topbestemming waar je je hart gegarandeerd kunt ophalen!

 

70 Island in Palau; Shutterstock ID 158056682

Palau, dé trekpleister voor waterratten

Palau in Oceanië bestaat uit meer dan 340 eilandjes, waarvan er twaalf bewoond zijn. Het is een vulkanische archipel, omringd door een turkooiskleurige lagune. Wist je trouwens dat Palau als bijnaam ‘Serengeti van de onderwaterwereld’ heeft? Heel wat duikers zweren dan ook bij het verbluffende onderwaterleven én de oude wrakken onder de zeespiegel.

 

The panoramic view of city Riga, Latvia; Shutterstock ID 71588722

Cultuur opsnuiven in Letland

Ga je op reis naar Letland? Bezoek dan zeker de kosmopolitische hoofdstad Riga. De hoofdstad staat bekend om haar architectuur, vele musea en multiculturele erfgoed. Van de adembenemende badplaats Jurmala tot de Ventas Rumba, een 240 meter brede waterval. Deze Baltische Staat is bijzonder kleurrijk en ideaal om te ontspannen en cultuur op te snuiven.

Partner Content