Slechte moeders zijn trendy

Door De Redactie

Een vreemde vaststelling, maar slechte moeders blijken trendy te zijn vandaag. Dat beweert een Amerikaanse journaliste in haar boek 'Bad Mother's'. Het protype van deze vrouw is niemand minder dan Britney Spears...

Een ongelukkige uitspraak bombardeerde de Amerikaanse journaliste Ayalet Waldman tot meest gehaatte moeder van de VS. In een artikel in The New York Times liet de vrouw zich ontvallen dat ze haar man liever ziet dan haar kinderen. Prompt kreeg Waldman haatbrieven van duizenden goede moeders. De journaliste maakte van deze slechte publiciteit een nieuwe carrièreopportuniteit, en schreef een boek over slecht moederschap dat vrouwen moet bevrijden van de druk om steeds perfect te zijn.

"Ik kon niet geloven hoeveel vrouwen me haatten. Zoveel moeders die alles opgaven om voor hun kind te zorgen waren boos op me. Gewoon omdat ik zei dat ik mijn partner nog steeds even belangrijk vond als voor mijn moederschap, was ik een slechte mama. Maar nu zijn slechte moederschapkwaliteiten trendy, het staat chic."

In haar boek schetst Waldman dat het tijd is voor moeders om te stoppen met streven naar perfectie en komaf te maken met het schuldgevoel dat daar vaak mee gepaard gaat. "Er zijn heel wat slechte moeders, maar onze cultuur veroordeelt hen. Kijk maar naar hoe Britney Spears behandeld werd. Moeders zijn zo bang dat ze zelf gaan falen, dat ze met de vinger naar iemand anders wijzen om zichzelf beter te voelen. Ze spelen de 'slechte-moeder-politie'. Moeders moeten zichzelf en elkaar leren te vergeven. We moeten onze dagen met onze kinderen zo goed mogelijk proberen door te brengen".

Ayalet Waldman – Bad Mother's

Partner Content