© josalzburg.com, Mirja Geh

St. Johann in Salzburg: ontdek de bergwereld samen met de kinderen

Advertorial

Je houdt van de Alpen, maar minder van onooglijke dorpjes? Dan is St. Johann in Salzburg een interessante optie. Dit charmante Oostenrijkse stadje is namelijk omringd door prachtige bergen, waar ook kinderen zich met speelse avonturen en spannende natuurwandelingen kunnen uitleven.

Niet ver van de Duitse grens en de stad Salzburg ligt het gezellige St. Johann in Salzburg, met z’n kleurrijk gepleisterde huizen, imposante kerk, zonnige terrassen en interessante winkels. In de zomer laten de omringende bergen zich hier van hun mooiste en meest kindvriendelijke kant zien: tussen de majestueuze bergkammen en groen begroeide toppen liggen namelijk verrassend veel opties om natuurbeleving met spelplezier of avontuur te combineren. Een paar aanraders:

© josalzburg.com, Mirja Geh

Originele wandelingen

De onmiddellijke omgeving van St. Johann in Salzburg biedt heel wat mogelijkheden om je natuurwandeling aan een specifiek thema op te hangen. Zo loopt er bij Alpendorf, een plaatsje dat op 6 km van het centrum ligt, een prachtig natuurleerpad, dat je langs meer dan dertig inheemse naald- en loofbomen leidt (‘Baumlehrpfad’). Origineel zijn ook de zeven inspiratiewandelingen van het Salzburger Gipfelspiel: onderweg kom je levenswijsheden en rituelen tegen, die kaderen in een verhaal dat de plaatselijke bergen als koningin met haar edelmannen ziet.

© josalzburg.com, Mirja Geh

Spelpret op de Spookberg

Als je in datzelfde Alpendorf de kabelbaan naar boven neemt, stap je officieel uit op de Gernkogel (1.750 m). Maar in de streek noemt iedereen deze top de ‘Geisterberg’ of ‘spookberg’. Hoezo? In de zomer toveren vuur-, water-, aarde- en luchtgeesten dit terrein namelijk om tot een speelpark met een veertigtal attracties rond spookachtige wezens: een ‘duivelsgrot’, een schommel voor ‘vliegende spoken’, een vlot om de ‘waternimfen’ te volgen, een parcours om je met ‘draken’ te meten… Kinderen vanaf acht jaar kunnen zich op hier ook wagen aan een klimavontuur op een echte rotswand.

* Tip: Ook de uitkijktoren van het machtige spookkasteel is de moeite: die trakteert je op een panorama van 360°.

Relaxen aan een meer

Toch blijft ook de natuur zélf hier een attractie op zich. Zo ligt er op een halfuur stappen van dit speelpark op de Geisterberg een prachtig stuwmeer. Het is een idyllische plek, aan de voet van de Sonntagskogel, die uitnodigt tot wegdromen in een hangmat of een rustige flaneerwandeling. Blijf vooral nog even rondhangen voor een lunch op het terras van een berghut om je weg-van-de-wereld-gevoel compleet te maken.

Avonturenspeelpark

Tijd voor actie? Met een zipline, minigolf, trampolines, e-gocarts, waterbootjes, een klimmuur en nog een hoop andere tuigen is de avonturenspeeltuin in Alpendorf een omweg waard. De kinderen zullen er gauw  een paar uur zoet mee zijn. Dit kinderparadijs wordt overigens speciaal in de zomer aangelegd aan de voet van de kabelbaan die je naar de ‘spookberg’ (‘Geisterberg’) brengt.

© Tourismusverband, St. Johann in Salzburg

Liechtensteinklamm

Als je de kinderen wilt meenemen op een avontuur dat helemaal uit de natuur komt, moet je absoluut naar de Liechtensteinkloof. Dit is een van de langste, diepste en indrukwekkendste canyons van de Alpen. Tijdens je toch door deze kloof word je achter bijna elke hoek door een ander natuurspektakel verrast: bewonder de ruisende waterval, ruik de geur van met mos begroeide stenen of kijk hoe zonnestralen een magische regenboog in waterdruppeltjes doen ontstaan.

Meer info: www.austria.info

Jammer genoeg blijft de coronacrisis onze vakantieplannen beïnvloeden. Informeer je steeds over de geldende maatregelen voor je vertrek.

Lees ook: