Steden in de buurt van Londen die je zeker eens moet bezoeken

Door De Redactie
Londen is natuurlijk een metropool die niet snel gaat vervelen. Hier is immers genoeg te zien en te beleven voor een heel mensenleven. Maar misschien is het toch eens leuk de stad voor een dag te verlaten om andere plekjes te gaan ontdekken. Hier beschrijven we vijf korte uistapjes vanuit Londen.

Plan je binnenkort een tripje richting Londen, maar wil je toch ook graag even de omgeving rond de Britse hoofdstad verkennen? Dan zet je deze steden in de buurt van Londen maar beter op je lijstje!

5 steden in de buurt van Londen

Cambridge

Verlaat de Britse hoofdstad en ontdek een van de oudste universiteitssteden van Engeland. In Cambridge, gelegen aan de rivier de Cam, wisselen monumentale oude gebouwen en interessante moderne architectuur elkaar af in een frisgroene omgeving. Bewonder de stad vanuit een toeristenbus of vanuit een ‘punt’, een 6 meter lange vlakke boot.

Reisduur: vanuit Londen reis je met de trein in ongeveer 50 minuten naar Cambridge.

https://www.instagram.com/p/BGjSP8XHr9l/

Canterbury

Reis naar Canterbury en ontdek de charme van dit middeleeuwse stadje met zijn gezellige straatjes en wereldberoemde kathedraal. Beleef de Canterbury Tales in het klank- en lichtspel in St. Margaret’s Street, ga shoppen in Saint-George’s, High Street of Palace Street en ga wandelen in de Goodnestone Park Gardens, de fraaie tuin van Lord en Lady FitzWalter.

Reisduur: de treinreis van Londen naar Canterbury duurt ongeveer 1 uur.

https://www.instagram.com/p/B4aaX97FtvP/

Brighton

Maak een uitstapje naar een van de bekendste en grootste kustplaatsen van Engeland. Bewonder de talloze Victoriaanse gebouwen of maak een wandeling op de beroemde Brighton Pier. Hier kun je naar hartenlust shoppen, uitgebreid tafelen en genieten van het bruisende nachtleven.

Reisduur: je reist met de trein van Londen naar Brighton in ongeveer 1 uur.

https://www.instagram.com/p/B3e-neylQKf/

Bath

Bath is na Londen een van de meest bezochte steden van Engeland en voornamelijk bekend vanwege zijn warmwaterbronnen en thermale baden waaraan de stad ook zijn naam te danken heeft. Breng een bezoek aan de resten van het Romeinse badhuis of ga zelf genieten van een ontspannende wellnessbehandeling in Thermae Bath Spa.

Reisduur: met de trein reis je in ongeveer twee uur van Londen naar Bath.

https://www.instagram.com/p/B4IYWUMDnQj/

Stafford – Alton Towers

Even buiten Stafford, ten noorden van Birmingham, ligt het pretpark Alton Towers. Hier vind je snelle en heftige attracties voor zowel groot als klein, een spannend waterpark voor zwoele zomerdagen, uitgestrekte golfbanen en een fantastische spa. Hier valt dus iets te beleven voor het hele gezin!

Reisduur: met de auto rijd je vanuit Londen in 3 uur naar Alton Towers.

https://www.instagram.com/p/B4P459_oulV/

Beeld: Getty Images

Nog meer inspiratie nodig voor een citytrip?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content