STIR IT, BABY: de Paloma Pomelo en 3 andere zonnige cocktailrecepten met pompelmoes
13 jun 2022
Advertorial
Ben jij wel te verleiden voor een cocktailtje (of twee, drie) op een zonnige zomerdag? Dan vind je hieronder de lekkerste cocktail- en mocktailrecepten (met en zonder alcohol) met dé verfrissende trendsmaak van het moment: pompelmoes.Schweppes Selection als ideale premium mixer
Jouw partner in crime voor al je cocktails en mocktails? De Schweppes Selection-mixers! Het Schweppes Selection-gamma is een waaier aan mixers die jouw cocktails naar een hoger niveau tillen, van de traditionele gin-tonics tot de hipste nieuwe cocktailtrends. Schweppes Selection biedt het beste voor jouw cocktails en verbreedt de aroma’s van de drank waarmee je hem mixt. Het gamma werd speciaal ontwikkeld door ervaren bartenders voor cocktailliefhebbers. Want ja hoor, jij bent deze zomer jouw eigen bartender. De mixers bevatten alleen maar ingrediënten van goede kwaliteit waaruit de essentiële oliën getrokken worden om recht in de welbekende Schweppes-flesjes te gieten. Alle premium mixers bevorderen daardoor de smaak van je cocktails en mocktails én bevatten daarbij ook nog eens bubbels die lang blijven dankzij de unieke vorm van de fles. En dat betekent: genieten tot de laatste slok!Schweppes Selection Pomelo & Nepalese Berry
Paloma Pomelo
- 5 cl tequila
- 2 cl limoensap
- 1 cl agavesiroop
- 10 cl Schweppes Selection Pomelo & Nepalese Berry
- IJsblokjes
- Een citroenpartje
- Zout
- Een pompelmoespartje
- Neem er een leuk cocktailglas bij en geef het een zoutrandje. Dat doe je door het citroenpartje langs de rand van je glas te wrijven. Rol je glasrand vervolgens door het zout.
- Vul het glas nu volledig met ijs.
- Voeg eerst de tequila en dan de agavesiroop en het limoensap toe.
- Houd je glas lichtjes schuin en giet er traag de Schweppes Selection Pomelo & Nepalese Berry bij.
- Roer voorzichtig met een (cocktail)lepel zodat de smaken mooi kunnen mengen.
- Garneer met een pompelmoespartje.
Palomita
- 5 cl pompelmoessap
- 2 cl agavesiroop
- 10 cl Schweppes Selection Pomelo & Nepalese Berry
- IJsblokjes
- Een citroenpartje
- Zout
- Zeste van een pompelmoes
- Takje rozemarijn
- Neem er een leuk cocktailglas bij en geef het een zoutrandje. Dat doe je door het citroenpartje langs de rand van je glas te wrijven. Rol je glasrand vervolgens door het zout.
- Vul het glas nu volledig met ijs.
- Voeg eerst het pompelmoessap en dan de agavesiroop toe.
- Houd je glas lichtjes schuin en giet er traag de Schweppes Selection Pomelo & Nepalese Berry bij.
- Roer voorzichtig met een (cocktail)lepel zodat de smaken mooi kunnen mengen.
- Garneer met wat pompelmoeszeste en een vers takje rozemarijn.
Gin Pomelo
- 5 cl gin
- 15 cl Schweppes Selection Pomelo & Nepalese Berry
- IJsblokjes
- Schijfje pompelmoes
- Takje rozemarijn
- Neem er een leuk cocktailglas bij en vul het volledig met ijs.
- Voeg de gin toe.
- Houd je glas lichtjes schuin en giet er traag de Schweppes Selection Pomelo & Nepalese Berry bij.
- Roer voorzichtig met een (cocktail)lepel zodat de smaken mooi kunnen mengen.
- Garneer met een vers schijfje pompelmoes en een takje rozemarijn.
Pomelo Spritz
- 8 cl Aperol
- 8 cl cava
- 8 cl Schweppes Selection Pomelo & Nepalese Berry
- IJsblokjes
- Schijfje gedroogde pompelmoes
- Neem er een leuk cocktailglas bij en vul het volledig met ijs.
- Voeg eerst de Aperol en dan de cava toe.
- Houd je glas lichtjes schuin en giet er traag de Schweppes Selection Pomelo & Nepalese Berry bij.
- Roer voorzichtig met een (cocktail)lepel zodat de smaken mooi kunnen mengen.
- Garneer met een schijfje gedroogde pompelmoes.