Té warm op de camping? Dit kun je doen

Door De Redactie

Trek je de natuur in en staat een camping op je lijstje? Dan hebben we enkele tips om er de hete dagen te overleven. 

Zo overleef je de tropische temperaturen op een camping

Kies het juiste plekje

Zoek je een plekje voor je tent? Dan houd je best rekening met de windrichting bij het opzetten van je tent. Zorg dat de wind naar binnen kan via de kant waar een gaas hangt en verlucht je tent de hele dag. Kies verder een koele plek om je tent op te zetten: bij voorkeur op een plaats waar een natuurlijke kuil is of beneden in een dal. Warme lucht stijgt namelijk en de aarde houdt je tent fris.

Maak je eigen douche

De warmte kan ook een voordeel zijn in de natuur. Leef zuinig en ecologisch op de camping en maak je eigen douche. Knutsel een lege watertank of emmer, een sproeikop of de kop van een gieter aan elkaar en hang je constructie aan een boom. Wil je je water toch iets opwarmen om een ijskoude douche te vermijden? Giet het water dan in een zwarte vuilniszak en steek de zak in de container, zodat het water doorheen de dag opwarmt.

Weer de zon

Reflecterende stickers op je tent zorgen ervoor dat de zonnestralen afgeweerd worden. Gevolg: je tent is niet snikheet na een hele dag in de zon. Bonus: je vindt je tent snel terug als je op een camping verblijft!

Kruiden tegen insecten

Warmte gaat meestal gepaard met heel wat vervelende insecten. Weer ze uit je tent op een natuurlijk manier met kruiden! Rozemarijn en water in een schaaltje of zelfs op je huid smeren of een stukje salie branden, helpen om de beestjes op afstand te houden.

Neem een frisse duik

Spring in één van de aangepaste zwembaden. Extra tip: koop een microvezelhanddoek; neemt geen plaats in in je koffer en absorbeert het water meteen.

Kampeer-watersportvakantie

Combineer je kampeerreis met verkoelende watersport. Neem een duik in de zee of ga kajakken, jetskiën of windsurfen als je op een camping verblijft waar een meer in de buurt is.

Smeren, smeren, smeren

Laatste tip: vergeet niet te smeren tegen die brandende zon!

Bron: vacanceselect.com – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content