Tijd voor een romantische komedie

Door De Redactie

De eerste bladeren vallen en de herfst doet z'n intrede. Tijd om dicht bij elkaar te schuiven en af te stemmen op een romantische komedie. Er hangt ongetwijfeld liefde in de lucht dankzij onze leuke bioscooptip.

Vanaf 6 november draait de heerlijke romantische komedie 'About Time' in de cinema. Met Rachel McAdams ('The Notebook') in de hoofdrol en Richard Curtis ('Four Weddings and a Funeral', 'Notting Hill', 'Bridget Jones’s Diary', 'Love Actually') als scenarioschrijver ben je met deze film verzekerd van een hartverwarmende en romantische topkomedie.

Op zijn 21ste ontdekt Tim Lake dat hij door de tijd kan reizen. Na het zoveelste teleurstellende oudejaarsfeestje krijgt Tim van zijn vader te horen dat alle mannen in hun familie door de tijd kunnen reizen. Tim kan de geschiedenis niet veranderen, maar wel wat hij zelf meemaakt en meegemaakt heeft. Hij besluit om zijn leven wat leuker te maken… met een vriendin. Jammer genoeg loopt dat niet zo vlotjes als verwacht.

Wanneer Tim van de kust van Cornwall naar Londen verhuist voor een stage als advocaat, ontmoet hij de mooie, maar onzekere Mary (Rachel McAdams). Ze worden verliefd, maar een ongelukkige fout bij het tijdreizen, zorgt ervoor dat hij haar nooit ontmoet heeft. Ze blijven elkaar steeds voor het eerst ontmoeten tot hij uiteindelijk na veel doordachte tijdreizen haar hart verovert.

Dankzij zijn gave doet Tim het perfecte romantische huwelijksaanzoek, vermijdt hij op zijn bruiloft de vreselijke speeches van zijn getuige, redt hij de carrière van zijn beste vriend…

Naarmate zijn rare leventje vordert, merkt Tim dat hij met zijn unieke gave de zorgen en de goeie en slechte tijden die je in elke familie hebt, niet kan vermijden. Tijdreizen heeft zijn beperkingen en kan bovendien ook gevaarlijk zijn.

'About Time' is een komedie over liefde en tijdreizen waarin blijkt dat tijdreizen eigenlijk niet nodig is om ten volle van het leven te genieten.

Bron: Way to blue

Partner Content