Uitkijken naar Kerst

Door De Redactie
Op zoek naar inspiratie voor de feestdagen? In Brugge kun je van 24 november tot en met 3 december terecht op de Kersthappening.

In het prachtig gerenoveerde Oud Sint-Janshospitaal vindt de Kersthappening plaats, een sfeervol evenement met fleurige ideeën, stemmige woondecoratie, romantische tafels en sprookjesachtige kerstbomen. Bekende arrangeurs en decorateurs zoals Stef Adriaenssens, Moniek Vanden Berghe en Geert Pattyn laten je genieten van hun kunstwerken, maar ook jong talent komt uitgebreid aan bod.

De jonge floriste Lien Gellynck creëert onder de noemer ‘De natuurlijke schoonheid van mens en bloem’ een eigen magische wereld. Een chocolatier en een patissier maken bloemencreaties van chocolade en marsepein. Florist Kris de Spiegeleere maakt bloemenruikers voor elke gelegenheid: boeketten die vriendschap, liefde, gastvrijheid… weerspiegelen. En 14 poppen uit het Panoptikum van Tuebingen (Duitsland) bevolken een gigantisch banket, aangekleed door floristen van het bloemschikmagazine Fleur Creatief. In de andere zalen worden feesttafels aangekleed volgens de laatste nieuwe trends in decoratie en bloemschikkunst.

Daarnaast kun je ook geschenken shoppen, workshops volgen, demonstraties bijwonen… Kortom, de Kersthappening heeft alles voor een leuke uitstap. Handig om te weten: ook je kids kunnen mee. Op woensdagnamiddag en in het weekend zijn er vertellingen, kerstgrime en knutselsessies voorzien. En met je inkomkaart krijg je ook gratis toegang tot de expo ‘Geloof & Geluk – de middeleeuwse pin: laat je (n)iets op de mouw spelden’ in het Gruuthusemuseum, en 1 euro korting op je bezoek aan het chocolademuseum Choco-Story.

Toegangsprijs: € 10. De NMBS richt B-dagtrips in vanuit elk Belgisch station.

Partner Content