Veilig daten op het net

Door De Redactie
Je hebt misschien net beslist om dé stap te zetten. Na maanden, of misschien jaren, alleen zijn, wil je opnieuw een partner die je kan vertrouwen! Als je je nieuwe liefde wil zoeken via het internet, geven wij je alvast een paar tips om het veilig te houden...

Vertel nog niet alles

Natuurlijk wil jij meteen open kaart spelen bij die man die jou ideaal lijkt, maar het is beter om nog niet meteen je adres of familienaam door te geven. Het is zelfs aangewezen om je tijdelijk een nieuw mailadres aan te maken dat je enkel gebruik voor datingdoeleinden.

Hou die geheimen voor jezelf

Begin nog niet direct de diepste geheimen van jezelf of je familie rond te bazuinen. Je weet namelijk niet hoe je online date in elkaar zit en waarom hij je de pieren uit de neus haalt. Probeer het allemaal nog een beetje oppervlakkig te houden tot je elkaar écht leert kennen en vertrouwt.

Afspreken? Niet bij hem, niet bij jou!

Ben je toe aan een eerste afspraakje? Doe dat dan op een neutrale plek en nodig hem zeker nog niet uit bij jou thuis! Ga naar een restaurantje of een café. Valt de ander een beetje tegen, dan is het makkelijk om weg te gaan dan wanneer hij bij je thuis zit.

Lieg niet

Wanneer je date vraagt naar je leeftijd of de locatie waar je je bevindt, wees dan eerlijk. Het heeft weinig zin om te zeggen dat je een blonde juffrouw van 25 bent, als je in het echte leven een toffe werkende dame van 45 bent. Jij zou het ook niet kunnen appreciëren als je date hierover tegen jou liegt!

Partner Content