Veilig op reis!

Door De Redactie

Een goede voorbereiding is vaak het begin van een leuke vakantie. Én je spaart een hele hoop stress uit. De Onafhankelijke Ziekenfondsen geven ook dit jaar de Omtrent Gezondheidpas uit, een gids over gezond en veilig reizen.

8000 van de 100 000 mensen die naar tropische landen reizen, moeten een arts raadplegen tijdens hun vakantie of bij hun terugkeer. Om dit cijfer naar beneden te helpen, geven de vzw Omtrent Gezondheid en de Onafhankelijke Ziekenfondsen al sinds 1991 de Omtrent Gezondheispas uit. De Gezondheidspas is een handig boekje vol met tips om gezond en veilig te reizen. Het boekje bevat onder andere een vaccinatietabel, met de belangrijkste aanbevelingen per land. Daarnaast vind je er ook een heleboel preventietips in terug.  

Hoe kan ik reizigersdiarree voorkomen? Wat als ik last heb van hoogtevrees? Welke geneesmiddelen bevat een reisapotheek? En waarop moet ik letten als ik m’n baby meeneem op reis? De antwoorden op deze vragen vind je zeker terug in de Omtrent Gezondheidspas.
 

Meer info: www.gezondheidspas.be

Partner Content