Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Veilig rijden op gladde wegen doe je zo

Door De Redactie

De vrieskou zorgt voor een wonderlijk mooi wintertafereel, maar veroorzaakt wel erg gladde wegen. Oppassen geblazen dus! Hoe hou je het veilig op de weg? Enkele pasklare tips.

Rij niet te snel

Pas je snelheid aan en probeer die constant te houden. Gebruik bij voorkeur ook de motorrem en schakel sneller dan gewoonlijk naar een lagere versnelling.

Hou afstand

Hou voldoende afstand met je voorligger, zodat je meer tijd hebt om te remmen. Ideaal is om de afstand tussen jouw auto en die van je voorligger te verdubbelen. Zo speel je op zeker.

Rem niet te bruusk

Begin je toch te slippen? Begin dan niet plots te remmen, maar laat het gaspedaal langzaam los tot je vaart mindert en je de weg weer voelt. Als je moet remmen, doe je dat het best met een pompende beweging.

Check de kwaliteit van je banden

Om te voorkomen dat je zou slippen, is het belangrijk dat je banden voldoende profiel hebben. Bij een profieldiepte van 2 millimeter is het tijd om ze te vervangen. Winterbanden zijn niet verplicht, maar worden wel aangeraden als de temperatuur onder 7°C zakt.

Deze winterweetjes zijn zeker ook het lezen waard:

Partner Content