Verrassend: daarom is breien goed voor je gezondheid

Breien is al lang geen nieuwe trend meer, maar nog altijd populair én zalig om te doen. Je eigen sjaal breien, of voor je kinderen of kleinkinderen: zo charmant! Maar wist je dat breien ook echt goed is voor je gezondheid?

Brei je zorgen weg

  • Uit onderzoek van de Harvard Medical School bleek dat breien zorgt voor ontspanning: niet enkel mentaal, maar ook fysiek. Je hartslag zou verlagen tijdens het breien, met gemiddeld 11 slagen per minuut. Daarmee zou het net zo ontspannend zijn als yoga.
  • Het zou ook zorgen voor een lagere bloeddruk en de kans verkleinen op een depressie. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1000 mensen die regelmatig breien. Ouderen die vaak knutselen en breien hebben een kleinere kans op lichte gezondheidsklachten in de gewrichten.
  • In 2009 werd aan de University of British Columbia study een onderzoekje gedaan bij anorexiapatiënten. 74% van hen verklaarde zelf dat breien de ideale afleiding was om minder te piekeren over hun angsten.
  • Betsan Corkhill, een wellnesscoach uit Groot-Brittannië, schreef het boek “Knit fot Health & Wellness.” Ook zij concludeerde dat mensen met een depressie echt troost vonden in het breien. Ze worden er rustig en gelukkig van, en denken voor eventjes enkel aan hun breiwerkje.

Nóg meer redenen dus om te genieten van jouw favoriete hobby. Je geest en lichaam zullen je dankbaar zijn!

Lees ook:

Partner Content