Vier zussen uit Morkhoven

Door De Redactie

Dit leuke verhaal kwam op onze redactie terecht! We verrassen lezeres Griet met een publicatie en hopen dat ze samen met haar 3 vriendinnen zal genieten van het beloofde verrassingsweekend!
 

Griet mailde ons volgend verhaal:

Beste redactie,
Al verschillende jaren lees ik jullie tijdschrift dat elke woensdag op mij ligt te wachten. Het is telkens weer heerlijk ontspannen, wegduiken in fictie en mezelf vinden in realistische verhalen. Ik denk dat ik voor u een "Libelle-verhaal" met een foto heb…
 
Lang geleden woonde mijn beste vriendin Griet in Morkhoven, een klein dorpje vlakbij Herentals. We leerden mekaar tijdens het uitgaansleven bij "Berkemus" kennen.  Daar sloten we een vriendschapsband voor het leven! Ook onze mannen vormden/vormen 2 handen op één buik.
Als er bij hun in de familie ook maar iets te doen is, worden mijn man en ik daarbij betrokken: communiefeesten, verjaardagsfuiven, verrassingsetentjes… Wij horen er altijd bij. Zo kennen wij Griet haar 3 zussen ook héél goed.
 
Als zij met z'n allen samen zijn, gaat het er altijd gezellig en plezant aan toe. Alles wordt besproken, iedereen passeert de revue, op-en aanmerkingen worden ge-uit… Kortom, een leuk en ongedwongen samenzijn!
Zo vielen we vorig jaar, rond deze periode, totaal onverwacht en niet afgesproken met ons allen bij Griet binnen. Stoelen werden bijgehaald, glazen aangevuld, de ijskast leeggehaald, 'Le Petit Carrefour' geplunderd… Frank, de man van Griet, zorgde ervoor dat we culinair in de watten werden gelegd.
Hij toverde een buffet van eten en drinken, voor elk wat wils! Natuurlijk kreeg hij terecht van ons de nodige pluimen. Er werd gelachen, gebabbeld, gegeten, gedronken… Niet te doen! We genoten zeker van Frank zijn kooktalenten, maar vooral ook van de sfeer die er hing en de vriendschap die werd onderstreept!

Toen kwam "Libelle" ter sprake: blocnote, mijn verhaal, weekend weg, vriendinnen… Dat was iets voor ons: de 4 zussen in jullie tijdschrift! Ik zou voor een tekstje zorgen en Frank deed er nog een schepje bovenop: als de 4 zussen met foto én verhaal in "Libelle" zouden staan, zou hij ons allemaal op een weekendje trakteren!!!

Daar gingen we werk van maken en vandaar mijn verhaal…
Uw verslaggeefster

Partner Content