Vikingers of Venetianen, verwennerij en veel vrijheid

Advertorial

Een vakantie met een schip is echt het overwegen waard. Met 150 jaar ervaring weet cruiserederij Holland Amerika Line beter dan wie ook hoe ze hun passagiers een fantastische reiservaring kunnen bezorgen, in de Middellandse Zee of in het noorden.

Online scrollen, op zoek naar die ene sublieme vakantiebestemming. Italië? Spanje? Griekenland? Waarom niet alle drie? Een cruise maakt dat mogelijk. Holland America Line vaart met moderne, middelgrote schepen in de Middellandse Zee, op zoek naar de mooiste havens, steden, eilanden… en zonsondergangen.

Barcelona, Monaco, Palermo, Napels en Rome zien in zeven dagen? Het kan in alle comfort. Het schip is als een hotel dat met je meereist. Terwijl je ontbijt, legt het schip aan. Je kan dan de hele dag op ontdekkingstocht. Op eigen houtje of met een gids. Excursies kunnen verrassend zijn: kajakken rond de stadswallen van Dubrovnik, of in Noorwegen de Preikestolenrots beklimmen.

Tegen de avond gooit de kapitein de trossen los. Wat een fijn gevoel om na een fantastische dag aan land terug ‘thuis’ te zijn, aan boord. Dat apéro-moment, met zeezicht. Lekker gaan eten, in een van de restaurants. Concertje meepikken. Dansen. Genieten. Een laatste wandeling aan dek onder een zwoele sterrenhemel, om dan te gaan slapen zoals je nooit eerder hebt geslapen. Totale ontspanning.

De schepen van Holland America Line zijn verfijnd en ruim. Voor je het weet ken je de weg aan boord, alsof je er woont. De Dining Room, het Lido Buffet, de spa, het zwembad, die leuke bar met de piano, dat zalige hoekje om te lezen, het klassieke houten promenadedek… Het schip heeft geen geheimen meer.

Wonderlijk: de obers herkennen je, zijn blij om je terug te zien, alsof je een oude vriend bent. De vriendelijkheid van de crew is legendarisch. Kinderen, daar zijn ze dol op. Want een cruise met Holland America Line is voor iedereen: vrienden, koppels, gezinnen. En waarom niet met de grootouders mee? Dit zijn momenten om in te kaderen.

Het leven aan boord, dat bepaal je zelf. Op dit principe zijn de schepen van Holland America Line ontworpen: er is van alles te doen, maar jij kiest. Een goed voorbeeld is het culinaire. Het sleutelwoord is ‘keuze’. Dat begint bij het ontbijt op je eigen privéterras, of aan dek bij het zwembad, of bij het buffet. Een lunch kan een gezond slaatje zijn, dat je zelf samenstelt. Of sushi, pizza, noem maar op. Dineren kan à la carte in de Dining Room, of in de Grill, of bij de Italiaan. Etc. Soms blijft het schip de hele avond aan de kade. Op Sicilië een terrasje doen? Het kan.

Bestemmingen

Voor heel wat bestemmingen zoals IJsland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en andere Scandinavische landen, hoef je niet eens het vliegtuig te nemen, want de schepen vertrekken vanuit Nederland. De Middellandse Zee reizen vertrekken uit bekende steden, als Athene of Rome. Waarom niet een cruise van 1 of 2 weken combineren met een citytrip of strandvakantie? Alles is mogelijk. En uiteraard zijn er nog meer bestemmingen dan Noord-Europa en de Middellandse Zee. Holland America Line vaart wereldwijd!

Voor meer informatie of om te boeken contacteer 00800-18731873 / informatie@hollandamerica.com of ga naar je reisspecialist.
www.hollandamerica.com