Getty Images

5 virtuele tours die je mee op reis rond de wereld nemen

Door Elke Spelters

Kriebelt het bij jou om opnieuw een stukje van de wereld te zien? Er zijn een heleboel virtuele tours die je vanuit je luie zetel rechtstreeks naar de andere kant van de wereld katapulteren. Van een bezoekje aan de Macchu Picchu tot een trip in de voetsporen van Anne Frank: waar ga jij aan boord?

Anne Frank

Washington DC History and Culture neemt je deze zondag mee op pad langs verschillende plaatsen in Europa die met Anne Frank geassocieerd worden. Hoewel we allemaal wellicht het Anne Frank-huis is Amsterdam kennen, zijn er nog meer plaatsen die een belangrijke rol speelden in het leven van Anne Frank. Kende jij ze al?

IJsland

Staat IJsland hoog op je lijstje? Dankzij Girl Travel Tours kun je nu vanuit je luie zetel de wonderen van het prachtige eiland ontdekken. Vanaf de hoofdstad Reykjavik ga je via de Golden Circle tot aan de Blue Lagoon. Onderweg kom je langs gletsjers, geisers, vulkanen en zwarte stranden. Met een beetje geluk spot je zelfs het noorderlicht!

Stonehenge

De website English Heritage neemt je in deze bizarre tijden maar al te graag mee op virtuele reis naar Unesco Werelderfgoed Stonehenge. Je kunt 360° rondom het populaire gesteente lopen of schakel over naar Skyscape en leer meer over de lucht en het sterrenstelsel boven de iconische stenencirkel.

Machu Picchu

Ontdek Machu Picchu in virtual reality, één van de zeven wereldwonderen én Unesco Werelderfgoed, inclusief gids. Ga terug in de tijd en laat je rondleiden in deze ruïnestad van de Inca’s in Peru.

Chinese Muur

Wie nog één van de zeven wereldwonderen wil aanschouwen, moet bij The China Guide zijn. Via de website maak je een virtuele wandeling over de Chinese Muur. Bestel achteraf een portie takeaway bij het Chinese restaurant in jouw dorp en de ervaring is compleet.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content