Getty Images

Vlaamse feestdag: dit valt er op 11 juli allemaal te beleven in Brussel

Door Jolien Thieleman

Op 11 juli vieren we traditioneel de Vlaamse feestdag. Door de coronacrisis kan het jaarlijkse ‘Brussel Danst’-feest niet doorgaan, maar niet getreurd: er valt nog steeds heel wat te beleven in onze hoofdstad!

Vlaamse feestdag

Zak morgen, zaterdag 11 juli, eens af naar Brussel voor leuke verrassingsoptredens, gegidste wandelingen en live-uitzendingen van Radio 2. “Op 11 juli zetten we traditioneel de sterke band tussen Brussel en Vlaanderen in de kijker, en dat is dit jaar niet anders,” vertelt Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel. “We willen mensen op een alternatieve manier samenbrengen om de Vlaamse feestdag in Brussel te beleven in de stad of thuis. Het wordt een unieke dag waar er in de straten van Brussel heel wat zal te zien en te horen zijn.”

Gegidste wandelingen

Fan van de jaarlijkse gegidste wandelingen van ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’? Goed nieuws, want ze staan dit jaar opnieuw op het programma. Een stadsgids neemt je mee op sleeptouw naar de boeiendste hoekjes van Brussel. De ideale manier om onze hoofdstad te ontdekken!

  • Alle wandelingen zijn gratis en vinden plaats van 10u tot 18u30. Ze vertrekken op het Muntplein.
  • Sommige tochten kunnen ook met de fiets. De fietstochten starten op het Beursplein. Meld je aan bij de infostand.
  • Meer informatie omtrent de wandelingen vind je hier.
  • Tip: om zeker te zijn van een plekje, schrijf je best vooraf in.

De Bene Bene 100 Live (Radio 2)

Ook Radio 2 is van de partij op de Vlaamse feestdag. Al jaren zenden ze vanop de Brusselse Grote Markt de Bene Bene 100, de 100 beste Vlaamse nummers gekozen door de Radio 2-luisteraars, live uit. Dit jaar neemt de Radio 2-studio uitzonderlijk zijn intrek in het stadhuis. Meevolgen kan via de radio of de Radio 2-app, waar je elk uur een optreden kunt bekijken van een van de top 100-artiesten op hun favoriete plekje in Brussel.

Verrassend Brussel

Verdwaal gezellig in de straten van Brussel, waar je op 11 juli enkele verrassingsacts tegen het lijf kunt lopen. Passeer zeker eens langs het Muntplein, waar de Leesstraat de tofste kinderstraat van de stad wordt, met o.a. poëzie op afstand, stadsacrobaten, een inkleurtekening voor reuzen en héél veel ijsjes. Meer informatie vind je op brusseldanst.be.

Vlaamse feestdag brussel

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Op ontdekkingstocht in Brussel:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content