Vlinders tellen

Door De Redactie
Blijf je zaterdag 2 en zondag 3 augustus 2008 thuis om van het zonnetje te genieten in eigen tuin? Let dan even op de vlinders die je ziet rondfladderen en doe mee aan de tuinvlindertelling van dit jaar.

Om de evolutie van de vlinderstand op de voet te volgen, wordt er sinds vorig jaar een vlintertelling georganiseerd. Door de vlinders in jouw tuin te tellen in het weekend van 2 en 3 augustus 2008, kan ook jij meten hoe het met de natuur in jouw omgeving is gesteld. En meedoen is heel eenvoudig:

  • kijk tijdens het telweekend in je tuin naar vlinders
    Het maakt niet uit of je de vlinders op een bloem hebt gezien of al fladderend door de lucht. Alle vlinders die je ziet tel je. Belangrijk is wel dat je niet 2 keer dezelfde vlinder telt. Daarom schrijf je alleen het grootste aantal vlinders op die je op eenzelfde moment hebt gezien.
  • als je een vlinder opmerkt, kan je op www.vlindermee.be opzoeken om welke soort het gaat
    Observeer tijdens het telweekend de vlinders in je eigen tuin. Je kiest zelf op welke dag. Je mag ook beide dagen tellen. Hoe meer tijd je in je tuin doorbrengt, hoe preciezer de gegevens zullen zijn. Klik hier om te zien waar je op moet letten bij het herkennen van de verschillende soorten
  • noteer aan het einde van het weekend op een online invulformulier je tellingen

Meer info: www.vlindermee.be
Of download een folder over deze telling!

 

Partner Content