Volg Marie Vinck en maak Vlaanderen boomrijker!

Door De Redactie
Topactrice Marie Vinck geeft het startschot van een nieuwe campagne om Vlaanderen boomrijker te maken. Marie was al “de vrouw van onze bomen”, als meter van de campagne 1 Miljoen Bomen, en dat wordt ze nu nog meer. Want 1 Miljoen Bomen slaat nu de handen in elkaar met AVEVE en de Bosboomkwekers van Vlaanderen om iedereen die een boom wil planten, kwaliteitsvol en inheems boomplantsoen aan zeer democratische prijzen aan te bieden.

Van vrijdag 2 september reeds, tot en met woensdag 26 oktober 2011 kan je in meer dan 150 AVEVE-winkels verspreid over heel België kwaliteitsvolle bomen kopen. In elke deelnemende winkel kan je bij de infostand van Marie een keuze maken uit 4 inheemse struiksoorten, 5 boomsoorten en 5 haagplanten. Voldoende aanbod voor elke persoonlijke smaak en voor de inrichting van elke tuin dus.

Marie zegt het zelf zo: “Natuurlijk zijn bomen essentieel voor de natuur en de mensen. Bomen zijn niet alleen mooi om naar te kijken maar in de eerste plaats de longen van de mens. Ik hoop dat mensen door deze campagne beseffen dat ze met weinig moeite heel veel kunnen bereiken. En wie het meeste bomen koopt, die kom ik persoonlijk – samen met de mensen van de Vereniging voor Bos in Vlaanderen en AVEVE – een handje helpen om ze te planten.”

Door de samenwerking met de winkels van AVEVE slagen Marie en 1 Miljoen Bomen er vanaf nu ook in om de geïnteresseerde privé-persoon heel makkelijk kwaliteitsvol boom- en struikplantsoen aan te bieden. In de AVEVE-winkel in je buurt kan je heel makkelijk je boompjes bestellen: op het bestelformulier duid je de aantallen van elke soort die je wil planten aan; je betaalt aan de kassa, en klaar. Vervolgens kan je van zaterdag 12 november tot en met woensdag 16 november je bestelling tijdens de gewone openingsuren in de winkel van AVEVE komen afhalen.

De 1 Miljoen Bomen-campagne staat vandaag op een zucht van de effectief aangeplante miljoenste boom. Dat bewijst niet alleen dat er in Vlaanderen een zeer ruim draagvlak voor meer bos bestaat, maar ook voor meer bomen buiten het bos. De campagne focust niet alleen op de aanleg van uitgestrekte bossen. Integendeel, elke boom telt, ook die in je tuin. Want uit onderzoek blijkt immers keer op keer opnieuw dat ook bomen buiten het bos bijzonder belangrijke functies vervullen.

Op de website www.1miljoenbomen.be vind je meer informatie over de campagne en deze nieuwe samenwerking. Je vindt er een antwoord op vragen als welke bomen en struiken je kan kopen, maar ook hoe je een boom het beste kan planten, en over het bloeien, groeien en snoeien van de boompjes die je hebt geplant.

Partner Content