Vrouw met een missie: Ann Goergen helpt chemopatiënten die hun haar verliezen

Vrouw met een missie: Ann Goergen helpt chemopatiënten die hun haar verliezen

Anderhalf jaar nadat er bij haar kanker werd vastgesteld, deed Ann opnieuw de deuren van haar kapsalon open. Ze nam pruiken op in haar assortiment in het kapsalon, maar wilde méér doen. En toen ontmoette ze Saskia. Ze was zelf kankerpatiënte en had een pruik nodig. Samen droomden we van een vzw die vrouwen zou kunnen samenbrengen en helpen. Ze  wilden vrouwen die het financieel moeilijk hadden, een duwtje in de rug geven.

 In maart 2011 begonnen ze met ‘Hair in a Box’. Het idee was simpel: mensen die hun pruik niet meer nodig hebben, kunnen ze hen bezorgen. Zij zorgen ervoor dat de pruiken worden gereinigd en klaar zijn voor een nieuwe draagster. Mensen kunnen lid worden voor vijftig euro. Daarvoor krijgen ze een ‘Hair in a Box’-pakket met een pruik die ze zelf mogen kiezen, een sjaaltje, verzorgingsproducten, een steun voor de pruik en een kappersbeurt bij Ann. ‘Hair in a Box’ gaat om meer dan enkel een pruik, het gaat om je waardigheid, om je vrouw-zijn en om het hervinden van je zelfvertrouwen.

Meer weten?
Hair in a Box vzw helpt vrouwen met kanker of alopecia aan een pruik. Ann, Saskia en Fre van ’Hair in a Box’ zijn altijd blij met pruiken. Mensen kunnen ook steunend lid worden. Meer info: 0485-94 64 30, www.hairinabox.be, hib@hairinabox.be

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)